Ota yhteyttä meihin
Uutiset 20. kesäkuuta 2023

DPI-pöytäohjain sai Red Dot -muotoilupalkinnon tuotesuunnittelusta

Intuitiiviseksi suunniteltu LINAK DPI -pöytäohjain on saanut vuoden 2023 Red Dot -palkinnon tuotesuunnittelukategoriassa. Sen innovatiiviset toiminnot ja sisäänrakennettu törmäyssuoja-anturi tekivät vaikutuksen palkintoraatiin.

LINAKia edustaneet tuotepäälliköt Nicki Pedersen Innovation and Design -osastolta ja Birgitte Holm-Melin LINAKin pääkonttorilta vastaanottivat DPI-pöytäohjainmalliston saaman Red Dot -sertifikaatin Saksan Essenissä järjestetyssä Red Dot -gaalassa. (© Red Dot)

Joka vuosi Red Dot Award: Product Design -kilpailuun haetaan vuoden parhaita tuotteita. Red Dot -palkintoraadin valitsemissa voittajaehdokkaissa on erilaisia esteettisesti houkuttelevia, funktionaalisia, älykkäitä ja innovatiivisia tuotteita, joita yhdistää niiden upea muotoilu.

Tänä vuonna linjakkaasti muotoiltu ja intuitiivinen sisäänrakennetulla törmäyssuoja-anturilla varustettu LINAK DPI -pöytäohjainmallisto sai Red Dot -palkinnon, joka toimii kansainvälistä tunnustusta saaneen Red Dot -muotoilukilpailun virallisena sinettinä.

 

Ainutlaatuinen muotoilun ja innovoinnin yhdistelmä

LINAKille on suuri kunnia saada haluttu Red Dot: Product Design 2023 -kategoria. Muotoilu olikin itse asiassa yksi keskeisistä tekijöistä DPI-pöytäohjainmallistoa kehitettäessä.

Kehitimme uuden, muotoilultaan sulavalinjaisen ja kapean ohjaimen, jossa ei ole perinteisissä pöytäohjaimissa käytettyjä painikkeita. Perinteisten pöytäohjainten painikkeet ovat olleet eräänlainen kompromissi, sillä ne ovat harvoin intuitiivisia käyttää ja ne hankaloittavat muotoilua ja teknistä suunnittelua. Siksi päätimme poistaa ne ja siirtää edistyneet toiminnot sovellukseen.

Kun uusia päivityksiä ja toimintoja tulee saataville, Desk Connect -sovellus on helppo päivittää ja tuoda käyttäjien saataville (joko iOS- tai Android-käyttöjärjestelmään), mikä pidentää tuotteen käyttöikää.

Lisäksi DPI on ensimmäinen pöytäohjaimemme, jossa on LINAKin innovatiivinen sisäänrakennettu törmäyssuoja-anturi, joka ehkäisee tehokkaasti törmäysten aiheuttamia materiaalivahinkoja.

LINAK DPI1K -pöytäohjain – korkeussäädettävän työpöydän säätäminen vaivattomasti ja intuitiivisesti kallistamalla säätöpaneelia ylös- tai alaspäin
 
Nicki Pedersen, tuotepäällikkö, Innovation and Design, LINAK.
 

Sisäänrakennettu törmäyssuoja-anturi teki vaikutuksen Red Dot -palkintoraatiin

Palkintoraatiin tekivät vaikutuksen DPI-pöytäohjaimen edistyneiden toimintojen ja sulavalinjaisen muotoilun lisäksi siihen integroitu törmäyssuoja-anturi, joka estää pöydän tai sen päällä tai alla olevien esineiden vaurioitumisen pöytää säädettäessä.

Vaikutuksen teki myös toiminto, jossa pöydän korkeutta säädetään yksinkertaisesti kallistamalla säätöpaneelia. Näin käyttäjä voi nostaa tai laskea pöytää kääntämättä katsettaan tietokoneesta.

Voit tutustua DPI-sarjan pöytäohjaimiin Red Dotin verkkopohjaisessa näyttelyssä täällä sekä seuraavilla tuotesivuilla: DPI1K ja näytöllinen DPI1C.

LINAK DPI1K ja DPI1C: sisäänrakennetulla törmäyssuoja-anturilla varustetut pöytäohjaimet suojaavat korkeussäädettäviä työpöytiä
 
 

Muuten: teimme sen taas!

Emme halua kehuskella, mutta tämä ei ole ensimmäinen DPI-sarjan voittama palkinto. Se sai myös erikoismaininnan eli Special Mention -tunnustuksen arvostetun German Innovation Awards -kilpailun Excellence in Business-to-Business Office Solutions -kategoriassa.

Lisäksi tämä on toinen kerta, kun LINAKin innovatiiviset ohjaimet voittavat Red Dot -palkinnon. Ensimmäisiä voittajia olivat DPG-sarjan pöytäohjaimet vuonna 2018.

 

Mikä Red Dot -palkinto on?

Red Dot Award: Product Design -palkintoja on myönnetty vuodesta 1955 alkaen. Siitä lähtien tämä vuosittain myönnettävä tunnustus on annettu vuoden parhaille tuotteille. Kilpailun mottona on ”In search of good design and innovation”, ja sen mukaisesti kansainvälinen palkintoraati arvioi tuotteita niiden yksilöllisyyden ja omaperäisyyden pohjalta. Vuonna 2023 kilpailuun osallistui tuotteita 60 maasta 51 palkintokategoriassa, ja voittajat valitsi 43 hengen palkintoraati.

 
 
 

 

Haluatko kysyä jotakin?

- Tiimimme avustaa yritystäsi mielellään antamalla teknisiä tietoja, ohjeita projektien käynnistämiseen ja paljon muuta.

Ota yhteyttä