Ota yhteyttä meihin
Referenssi

Klassinen nojatuoli uudella säätöratkaisulla

Säädettävä Beta-nojatuoli on ollut tanskalaisen kalustevalmistaja Nielausin tuotevalikoimassa jo vuosia. Nojatuolin säätämiseen käytetään mukavuussyistä sähkökäyttöistä karamoottoria. Järjestelmää on jo aiemmin päivitetty ja hienosäädetty monta kertaa, mutta valmistaja ei ole ollut lopputulokseen täysin tyytyväinen. Siksi Nielausin omistaja Kim Nordentoft onkin innoissaan uudesta, pienikokoisiin nojatuoleihin kehitetystä LINAK-karamoottorijärjestelmästä.

Nielausin Beta-nojatuoli

Beta-nojatuolilla on pitkä historia – ja oli jo vuonna 2008, kun Nielaus hankki sen valmistusoikeudet. Oikeudet ovat aiemmin olleet muilla kalustevalmistajilla, mutta Nordentoftilla oli ne hankkiessaan selkeä tavoite: ”Halusin valmistaa nojatuolin, joka ei aiheuta ongelmia”.

 

Jatkuvaa yhteistyötä

Ongelmattomuutta ei kuitenkaan ollut niin helppo saavuttaa kuin Nordentoft kuvitteli. Hankittuaan tuolin valmistusoikeudet hän totesi, että tuolin valmistus ja käyttöönotto olivat turhan monimutkaisia. Tästä syystä hän alkoi kehittää tuolin sähköisiä säätötoimintoja yhteistyössä LINAKin kanssa. Tuohon aikaan LINAKilla ei vielä ollut nojatuoleihin varta vasten suunniteltua karamoottorijärjestelmää. Siksi Betan kohdalla päädyttiin hyvään, mutta ei kuitenkaan parhaaseen mahdolliseen karamoottoriratkaisuun hyödyntämällä LINAKin tuolloista tuotevalikoimaa. Nordentoft kertoo: ”Aiempi ratkaisu ei koskaan toiminut riittävän hyvin, vaikka käytimmekin paljon aikaa sen optimointiin. Näin jälkikäteen katsottuna käyttämämme aika ei ollut oikeassa suhteessa myytyjen tuolien määrään. Kuitenkin sekä LINAK että minä havaitsimme tuolin mahdollisuudet. Olen varma, että saavutamme lopulta tavoitteemme tämän uuden ratkaisun avulla.”

 

Uusi ratkaisu

Uusi ratkaisu on LA10-järjestelmä, jonka LINAK on kehittänyt erityisesti nojatuoleihin. Ratkaisussa on kaksi kompaktia ja älykästä karamoottoria, ainutlaatuisilla toiminnoilla varustettu akku ja tyylikäs käsiohjain. Nordentoft on testannut uutta ratkaisua jo alusta alkaen ja on todella innoissaan: ”Lopputulos oli erittäin hyvä: kaikki yksityiskohdat on otettu huomioon liittimiä ja kaapeleita myöten. Pidän siitä. Se on jotenkin applemaisen oloinen ja erittäin ammattitaitoisesti kehitetty.”

 

LINAK-tuotteita ja Nielausin nojatuoli

 
 

Tiimityö on oikea etenemistapa

Nordentoft on karamoottoriratkaisun lisäksi erittäin tyytyväinen Nielausin ja LINAKin väliseen yhteistyöhön: ”Yhteistyömme on sujunut erittäin hyvin koko prosessin ajan. Olemme hyödyntäneet toistemme kokemusta kehitystyössä ja kumpikin osapuoli pitää projektin onnistumista erittäin tärkeänä.”

 

Seuraavat vaiheet

Nordentoft on alkajaisiksi integroinut uuden LINAK-nojatuolijärjestelmän Beta-nojatuolinsa nykyiseen malliin. Suunnitelmissa on kuitenkin tuoda Beta-nojatuoli uudelleen markkinoille. Tuoli suunnitellaan uudelleen ja tarjolle tulee uusia vaihtoehtoja. Nordentoft toteaa lopuksi: ”Mielestäni nojatuolilla on hyvät mahdollisuudet menestyä kansainvälisillä markkinoilla. Toista tällaista tuolia ei ole – näin täydellistä sekä muotoilultaan että mukavuudeltaan. Odotan innolla asioiden etenemistä, ja minulle on tärkeää tietää, että koko LINAKin tiimi on tukenani ja valmiina auttamaan.”

Lue lisää Nielausista ja Beta-nojatuolista yrityksen omalta sivustolta.

Haluatko kysyä jotakin?

- Tiimimme avustaa yritystäsi mielellään antamalla teknisiä tietoja, ohjeita projektien käynnistämiseen ja paljon muuta.

Ota yhteyttä