Ota yhteyttä meihin
Teknologia & trendit

Älylaitteet pois makuuhuoneesta – the "joy of missing out"

Älypuhelinten ja muiden mobiililaitteiden ansiosta voimme tehdä yhä useampia asioita välittömästi ja missä tahansa, mutta tämän kehityksen vastapainoksi on syntynyt trendi, jossa tavoitteena on vähentää älylaitteiden käyttöä. Vaikka mobiiliteknologia on tuonut mukanaan paljon etuja, sen liiallinen käyttö voi olla ongelmallista. Sen vuoksi LINAK® tukee tätä uutta trendiä tuotekehityksessään.

Nauti JOMO-tunteesta ja jätä älypuhelin makuuhuoneen ulkopuolelle

JOMO on lyhenne sanoista Joy Of Missing Out. Yhä useammat diginatiivit sulkevat silloin tällöin älypuhelimensa, eivätkä ota sitä aina mukaansa ulos lähtiessään.

LINAK tukee tätä trendiä ja auttaaksemme sitä noudattavia käyttäjiä hyödynnämme tuotekehityksessämme yhteiskuntatieteiden uusimpia tutkimustuloksia.

Monia etuja – mutta myös haittoja
Älypuhelinten yleistyminen on kiistatta parantanut ihmisten elämänlaatua joka puolella maailmaa.

Yhteydenpito, suunnittelu, tiedonhaku, perheen ja sukulaisten elämän seuraaminen sekä rahansiirrot tehdään nykyään älylaitteiden avulla, mikä on helpottanut, nopeuttanut ja tehostanut elämäämme.

Tutkimuksissa* on kuitenkin todettu monien alkaneen huomata, että nämä samat erilaisia palveluita ja teknologioita tarjoavat laitteet voivat vaikuttaa myös päinvastaisesti. Mobiiliteknologian tehokkuus ja nopeus näyttävät myös nostavan käyttäjien tuottavuudelle ja vasteajalle asettamia vaatimuksia.  Meidän pitäisi olla tehokkaita kaiken aikaa – päivin ja öin!

Älypuhelimet ovat kaikkialla – myös makuuhuoneessa – mutta enää niiden ei tarvitse olla siellä.
 

Et menetä mitään, jos jätät puhelimen muualle
Mobiililaitteen sulkeminen on vaikeaa, sillä se on monille ainoa yhteys muuhun maailmaan. Tai niin he ainakin luulevat. Käyttäjät, joista suurin osa on todennäköisesti diginatiiveja, ovat alkaneet huomata, että elää voi myös ilman jatkuvaa älypuhelimen käyttöä. Itse asiassa älypuhelimen käyttämättä jättämisestä on hyvää vauhtia tulossa statussymboli.

Aluksi puhelin pyrittiin jättämään sivuun ruokailun ajaksi ja kotiin kävelyretkelle lähdettäessä, mutta nykyään tavoitteena on jo viettää kokonaisia viikonloppuja ilman älylaitteita. Jotkut ovat jopa alkaneet viettää lomansa ilman älypuhelinta.

LINAK® auttaa viemään älylaitteet pois makuuhuoneesta
Luonnollisestikin tarvitsemme yhä älylaitteita moniin eri tarkoituksiin arjessamme. Koska vapaa-ajasta on tullut yhä arvokkaampaa, monet ovat alkaneet arvostaa hiljaista yksinoloa tai ajan viettämistä perheen tai ystävien kanssa. Niille säädettävien moottorisänkyjen käyttäjille, jotka haluavat jättää älypuhelimen makuuhuoneen ulkopuolelle, LINAK tarjoaa käsiohjainratkaisuja, joissa on samoja ominaisuuksia kuin älypuhelimissa.

HC40 Advanced

Eräs esimerkki siitä on HC40-käsiohjain. Siitä on saatavilla Standard- ja Advanced-mallit, joista jälkimmäinen tukee älypuhelinten käytön vähentämiseen tähtäävää trendiä, sillä sen ominaisuuksiin kuuluvat ajan ja päiväyksen ilmoittava näyttö, taskulampputoiminto sekä valinnainen herätystoiminto – sekä tietysti perinteiset säätöominaisuudet.
Nämä ominaisuudet varmistavat, että käyttäjälle voidaan tarjota juuri hänen tarpeisiinsa sopiva käsiohjain.

Älypuhelimen jättäminen makuuhuoneen ulkopuolelle ei ole koskaan ollut näin helppoa, eikä käyttäjien tarvitse edes luopua kaikista puhelimen kätevistä ominaisuuksista. Jos haluat lisätietoja siitä, miten LINAK ottaa tuotteita suunnitellessaan huomioon sekä älylaitteet että pyrkimyksen niiden käytön vähentämiseen, tai tarvitset apua tarpeisiisi sopivan ratkaisun valintaan, ota yhteyttä paikalliseen LINAKin tytäryhtiöön.

*) Julie H. Aranda & Safia Baig. 2018 Toward “JOMO”: The Joy of Missing Out and the Freedom of Disconnecting, (MobileHCI '18) Barcelona, Espanja.

LINAK HC40 FRAME -käsiohjain säädettäviin moottorisänkyihin play-icon

LINAK HC40 FRAME™ -käsiohjain säädettäviin moottorisänkyihin

LINAK HC40 TWIST™ -käsiohjain säädettäviin moottorisänkyihin play-icon

LINAK HC40 TWIST™ -käsiohjain säädettäviin moottorisänkyihin

Tiedostot

HC40 FRAME™

Tämä on säädettävien moottorisänkyjen käsiohjainten uusi sukupolvi, joka on suunniteltu käyttäjän näkökulmasta. HC40 FRAME™ -version metallikehys erottaa sen ulkoisesti HC40 TWIST™ -mallista.

HC40 TWIST™

Tämä on säädettävien moottorisänkyjen käsiohjainten uusi sukupolvi, joka on suunniteltu käyttäjän näkökulmasta. Ainutlaatuinen, kierteisesti muotoiltu HC40 TWIST™ eroaa ulkoasultaan HC40 FRAME™ -versioista

Miksi valita säädettävä moottorisänky?

Lue kuusi käytännön syytä, miksi hankkia sähkökäyttöinen säädettävä moottorisänky, onpa ikäsi mikä hyvänsä. Sähkökäyttöisen säädettävän moottorisängyn mukavuus ja joustavuus tekevät monista kokemuksistasi huomattavasti viihtyisämpiä.

Haluatko kysyä jotakin?

- Tiimimme avustaa yritystäsi mielellään antamalla teknisiä tietoja, ohjeita projektien käynnistämiseen ja paljon muuta.

Ota yhteyttä