Ota yhteyttä meihin

Käyttäjäystävällisyys – on kysyttävä käyttäjiltä, mitä he tarvitsevat

Jos halutaan suunnitella käytettävyydeltään erinomaisia tuotteita, yksi menetelmä on ylitse muiden. On kysyttävä käyttäjiltä, mitä he haluavat, tarvitsevat ja odottavat! Juuri näin LINAK® toimi, ennen kuin alkoi suunnitella säädettäviin moottorisänkyihin tarkoitettua HC40-käsiohjainta.

Käyttäjäystävällinen käsiohjain syntyy vain, kun kysytään käyttäjiltä, mitä he tarvitsevat: HC40

Säädettäviin kotisänkyihin tarkoitetun HC40-käsiohjaimen muotoilu ja toiminnot perustuvat suurelta osin käyttäjätutkimuksessa kerättyihin vastauksiin. Kun ne yhdistettiin lukuisten sänkybrändien ja valmistajien kokemuksiin, LINAK pystyy nyt tarjoamaan markkinoiden käyttäjäystävällisimmän käsiohjaimen karamoottorijärjestelmiin.

Alla kerromme, miten käytettävyys on otettu huomioon HC40:n suunnittelussa. Selitämme myös, miksi päätimme tehdä kaksi mallia kahtena eri versiona – HC40 TWIST™- ja HC40 FRAME™ -mallit Standard- sekä Advanced-versioina.

Saat lisätietoja napsauttamalla alla olevia osioita:

 • Tuntuma, ote ja kosketus HC40:ssä
  Apuviivat, pehmeät reunat, selkeät painikkeet, paino, ääni, taustavalo ynnä muut ominaisuudet luovat korkealuokkaisen tuotteen tarkkaan harkitun kokonaisuuden. Fokus: Standard- ja Advanced -versiot.

 • Käyttöliittymän opastavat ilmoitukset
  Näyttöä käytetään opastamiseen sekä yksilöllisten ilmoitusten näyttämiseen, joten se pystyy auttamaan käyttäjää ongelmatilanteissa. Fokus: Advanced-versiot
   
 • Yhteenveto
  Tutustu ominaisuuksien yhteenvetoon.

Tuntuma, ote ja kosketus HC40:ssä
HC40-käsiohjaimesta on tehty erilaisia sänkymalleja silmällä pitäen kaksi eri mallia: HC40 FRAME™ ja HC40 TWIST™ . Toisessa on tyylikäs metallikehys ja toisessa trendikäs kiertyvä muotoilu. Molemmista on saatavilla Standard- ja Advanced-versio. Advanced-versio sisältää ainutlaatuisia lisäominaisuuksia, jotka luovat arvoa loppukäyttäjälle.

HC40:n ulkoasu on sileä ja pehmeä. Olemme kuitenkin käyttäjien pyynnöstä valinneet siihen mattapinnan, joka estää sormenjälkien syntymistä ja pitää ohjaimen ulkoasun siistinä.

Tyylikäs ulkoasu ei kuitenkaan yksinään riitä. Säädettävien moottorisänkyjen käsiohjaimet on pystyttävä ottamaan käteen nopeasti – myös yön pimeydessä. Kun käyttäjä ottaa HC40 FRAME™- tai HC40 TWIST™ -käsiohjaimen käteensä, hän saa siitä välittömästi hyvän otteen ja tuntee selkeästi, miten päin ohjain on kädessä. Ohjaimen takana olevien apuviivojen ansiosta siitä saa aina tasapainoisen otteen riippumatta siitä, kuinka pimeässä sitä käytetään.

Kuvittele!
Heräät keskellä yötä. Tavoittelet käsiohjainta käteesi. Pimeässä on kuitenkin vaikea saada kunnon otetta, joten ohjain putoaa yöpöydältä.

Kun viimein saat ohjaimen käteesi, se on väärin päin, etkä pysty pimeässä erottamaan tarvitsemiasi painikkeita. Päätät luovuttaa.

Enää niin ei tarvitse tehdä!
Olemme tehneet käsiohjaimen käytöstä nopeaa, helppoa ja mukavaa.

 

Toisin kuin voisi ajatella, kosketusnäytöt eivät ole toivottu ominaisuus pimeissä ympäristöissä käytettävissä laitteissa. Käyttäjät haluavat mieluummin käyttää pehmeitä painikkeita kuin kosketusnäyttöä. Sen vuoksi suunnittelimme ohjaimeen kuperia ja koveria painikkeita, jotta käyttäjän olisi helpompi tunnistaa ne pimeässä. Advanced-versioissa painikkeiden taustavalo syttyy hämärässä käyttäjän avuksi. Olemme myös lisänneet etuosan keskelle navigaatiopisteen, jonka ansiosta käyttäjä tietää heti, missä toiminnot sijaitsevat.

HC40:n painikkeita on parannettu niin, että ne antavat käyttäjälle selkeän palautteen niitä painettaessa. Esimerkiksi painikkeiden äänellä on merkitystä käyttäjille. Sen vuoksi panostimme siihen, että painikkeita painettaessa tuntuu juuri sopivasti vastusta ja kuuluu oikeanlainen napsahdus.

Suunnittelussa otettiin huomioon myös käsiohjaimen paino. Jos käsiohjain on liian kevyt, sitä voidaan pitää liian heikkona sekä vaikeana ottaa kunnolla käteen, kun taas liian painava ohjain vaikuttaa kömpelöltä.

Selkeät painikkeet ja pehmeät reunat varmistavat tukevan otteen

Käyttöliittymä käyttäjää opastavilla ilmoituksilla
Kuten yllä mainittiin, HC40:stä on saatavilla sekä Standard- että Advanced-versio. Molemmissa on lukuisia ominaisuuksia ja etuja, jotka tekevät niistä erittäin ergonomisia sekä intuitiivisia käyttää. Sängynalusvalo on saatavilla molempiin versioihin. Se heijastaa himmeää valoa lattialle sängyn alla, ja sen ansiosta sängystä on helppo nousta yöllä kumppania herättämättä.

Advanced-versioissa on kuitenkin värinäyttö sekä useita sisäänrakennettuja ominaisuuksia, jotka parantavat käyttökokemusta huomattavasti. Esimerkiksi voidaan ottaa vaikka valinnainen taskulampputoiminto. Kun ohjainta ravistetaan sivuttain kahdesti, siihen syttyy taskulamppu, joka valaisee ympäristön yöllä kumppania herättämättä. Enää ei tarvitse törmäillä kalusteisiin pimeässä.

Näyttöä käytetään sängyn säätämisen lisäksi myös muihin toimintoihin. Niitä ovat esimerkiksi näytössä näkyvä ilmoitus, joka kertoo käyttäjälle, että paristot on vaihdettava, sekä yksilöllinen tervehdys, kuten "Hyvää huomenta, Julia". Näytössä näkyy myös kellokuvake, kun ohjaimen hiljainen hälytys herättää käyttäjän hellävaraisesti hierontamoottorien avulla. HC40 Advanced -versioissa näyttö opastaa vaihe vaiheelta ohjaimen parituksessa oikealle puolelle sänkyä.

Näytöllä neuvotaan myös, miten lapsilukko avataan.

Jos käyttäjä lisää nimensä ohjaimeen, se näyttää yksilöllisiä ilmoituksia.
 

Näytössä näkyvä ilmoitus kertoo, että käsiohjain on lukittu. Lukituksen avaamiseen tarvitaan vain yksi vaihe, ja näyttö opastaa, miten se tehdään.

Lisätietoa Advanced-versioista on saatavilla osoitteessa: HC40 Advanced -versiot – upea muotoilu, täynnä ominaisuuksia.


Lapsilukolla voidaan välttää tahattomat liikkeet. Näyttö opastaa lukituksen poistamisessa.

Kuvittele!
Sinulla on pieniä lapsia, joiden mielestä säädettävä sänky on todella hauska. Voit tietysti piilottaa käsiohjaimen, jotta se ei päätyisi vääriin käsiin. Mutta kuten tiedämme, lapset ovat nokkelia, ja pian kuuletkin makuuhuoneesta hiljaista surinaa ja kikatusta.

Näin ei ole enää! Sinun tarvitsee vain ottaa käyttöön lapsilukko. Lukituksen avaamiseen tarvitaan vain yksi vaihe, ja näyttö opastaa, miten se tehdään. Lukitus estää tahattomat liikkeet, ja sitä on helppo käyttää aina tarvittaessa.

 

Yhteenveto
Kaikki HC40-käsiohjaimen ominaisuudet – niin käyttöliittymä, suunnittelu, muotoilu kuin toiminnotkin – ovat oikeiden käyttäjien testaamia. Tiedämme, että käytettävyys on kaikki kaikessa!

Paransimme käytettävyyttä seuraavilla tavoin:

 • Käyttäjätutkimus sekä kattava prototyypeillä testaus
 • Mattapinta, pehmeät reunat ja mukava ote
 • Selkeät painikkeet, joissa on miellyttävä napsahdus
 • Täydellinen paino
 • Erinomainen ote takaosan apuviivojen ja etuosan navigaatiopisteen ansiosta
 • Muista kuluttajatuotteista tuttu viisisuuntainen selausnäppäin
 • Taustavalaistut painikkeet ja mukautuva näytön valaistus Advanced-malleissa
 • Käyttäjää opastavat ilmoitukset, esimerkiksi parittamiseen ja lapsilukon avaamiseen
 • Mukautetut ilmoitukset, kuten: "Hyvää huomenta, Julia!"
 • Hiljainen hälytys – hälytys, jonka hellävarainen värinä herättää käyttäjän aamulla (hierontamoottoreita käyttäen)
 • Taskulampputoiminto – sytytetään ja sammutetaan ravistamalla Advanced-versiota sivuttain kahdesti
 • Lapsilukko
 • Vaihdettavat paristot

Jos haluat lisätietoja Standard- tai Advanced-versioista, tutustu HC40-sivustoomme: Suunniteltu käyttäjän näkökulmasta.

LINAK HC40 FRAME -käsiohjain säädettäviin moottorisänkyihin play-icon

LINAK HC40 FRAME™ -käsiohjain säädettäviin moottorisänkyihin

LINAK HC40 TWIST™ -käsiohjain säädettäviin moottorisänkyihin play-icon

LINAK HC40 TWIST™ -käsiohjain säädettäviin moottorisänkyihin

HC40 Advanced: käyttö ja valikkojen selaaminen play-icon

HC40 Advanced: käyttäminen

HC40: paristojen vaihtaminen play-icon

LINAK HC40 FRAME™ -käsiohjaimen paristojen vaihtaminen

HC40: tehdasasetusten palauttaminen play-icon

HC40 Advanced: käsiohjaimen tehdasasetusten palauttaminen

HC40: aloittaminen play-icon

HC40 Advanced: Käytön aloittaminen

HC40: muistipaikkojen tallentaminen play-icon

HC40: muistipaikkojen tallentaminen

HC40: pikavalintojen tallentaminen näytöllä play-icon

HC40 Advanced: pikavalintojen tallentaminen

Tiedostot

HC40 FRAME™

Tämä on säädettävien moottorisänkyjen käsiohjainten uusi sukupolvi, joka on suunniteltu käyttäjän näkökulmasta. HC40 FRAME™ -version metallikehys erottaa sen ulkoisesti HC40 TWIST™ -mallista.

HC40 TWIST™

Tämä on säädettävien moottorisänkyjen käsiohjainten uusi sukupolvi, joka on suunniteltu käyttäjän näkökulmasta. Ainutlaatuinen, kierteisesti muotoiltu HC40 TWIST™ eroaa ulkoasultaan HC40 FRAME™ -versioista

Haluatko kysyä jotakin?

- Tiimimme avustaa yritystäsi mielellään antamalla teknisiä tietoja, ohjeita projektien käynnistämiseen ja paljon muuta.

Ota yhteyttä