Teknologia & trendit

Tunnettuja väyläohjausprotokollia käyttävät älykkäät karamoottorit

Sähkökäyttöiset LINAK-karamoottorit tarjoavat kattavan valikoiman erilaisia teollisia ja liikkuviin työkoneisiin tarkoitettuja liittymiä, joten valmistajat voivat helposti lisätä älykkäitä ja luotettavia liiketoimintoja olemassa oleviin ohjausjärjestelmiinsä.

Nykyaikaisissa teollisuuskoneissa käytetään paljon monista eri lähteistä tulevia takaisinkytkentätietoja, ja komponenttien on reagoitava nopeasti, jotta koneiden koko potentiaali voitaisiin hyödyntää. Käytettiinpä tähän sitten CAN J1939-, IO-Link- tai jotakin muuta protokollaa, LINAK® IC -karamoottorien (IC = sisäänrakennettu ohjauselektroniikka) avulla yrityksesi voi integroida tuotteisiinsa liiketoimintoja nopeasti ja suhteellisen yksinkertaisesti.

Väyläohjausprotokollat on kuvattu lyhyesti alla, ja alla on myös lisätietoja niihin liittyvistä ohjekirjoista, kuten käyttö- ja asennusoppaista.

LINAK CAN J1939 -kuvake

CAN SAE J1939 on elektronisten ohjausyksikköjen (ECU) standardoitu tiedonsiirtomenetelmä, jota useammat konevalmistajat käyttävät. Protokollaa käytetään erityisesti liikkuvissa työkoneissa, sillä se tukee älykästä automaatiota. Katso, miten yrityksesi teollisuuskoneita voidaan kehittää CAN bus -karamoottoreilla.

Lisätietoja CAN bus -väylätekniikasta:
CAN bus -käyttöohje ohjelmistoversiolle 1
CAN bus -käyttöohje ohjelmistoversiolle 3

Tarkista täältä, mitä CAN bus -versiota karamoottori käyttää.

 
CANopen-logo

CANopen on CiA 301 -standardiin perustuva väyläohjausprotokolla ja useiden eri alojen – kuten rautatieteollisuuden, maatalouden, raskaan liikenteen, meriteollisuuden, liikkuvien työkoneiden ja tehdasautomaation – eniten käyttämä väyläverkkoarkkitehtuuri.
CANopen -käyttöohje ohjelmistoversiolle 1
Sähköinen EDS-datalehti CANopen-protokollalle (.eds-tiedosto)

 
IO-Link-kuvake

IO-Link on pisteestä pisteeseen toimiva teollisuusverkkostandardi, jota käytetään digitaalisten antureiden ja karamoottoreiden yhdistämiseen teolliseen kenttäväylään tai Ethernetiin. Siinä käytetään yksinkertaisia kolmijohtimisia kaapeleita, jotka eivät tarvitse ylimääräistä suojausta. Tämän kaksisuuntaisen tiedonsiirron ansiosta sekä parametrien asettaminen että diagnostiikka on nopeaa, mikä parantaa tehokkuutta ja vähentää tuotantokatkoksia esimerkiksi teollisuusautomaatiossa ja pakkauskoneissa.
Pikaopas

 
LINbus-logo

LINbus on kustannustehokas lisäosa CAN bus -väylään. LINbus-väylän suorituskyky ja luotettavuus ovat CAN bus -väylää heikommat, mutta se soveltuu erinomaisesti ei-kriittisiin komponentteihin (esimerkiksi ohjaamon istuimen ja ikkunoiden sähköiseen säätöön).

 
Modbus-logo

Modbus on teollisuuden elektronisissa laitteissa käytettävä sarjaprotokolla, joka yhdistetään usein PLC-ohjausjärjestelmään. Modbus-protokollan avulla on helppo integroida ja ylläpitää useita laitteita samassa verkossa. Modbus-karamoottoreita voidaan käyttää esimerkiksi teollisuusautomaatiossa ja aurinkopaneelien liikuttamisessa auringon liikkeiden mukaan.

Lisätietoja Modbus-järjestelmästä:

Parametriluettelo ja erittely

 

BusLink

Lataa maksuttoman BusLink-ohjelmiston versio 1.20, jos yrityksesi haluaa konfiguroida karamoottorinsa tai tarkistaa palvelun suorituskykytiedot. Perustoiminnot on kuvattu täällä, ja samasta paikasta löytyvät myös ohjeet kunkin väyläohjausprotokollan lisätoimintojen käyttämiseen.

 

Haluatko kysyä jotakin?

- Tiimimme avustaa yritystäsi mielellään antamalla teknisiä tietoja, ohjeita projektien käynnistämiseen ja paljon muuta.

Move for the Future – integroidun ohjauksen sisältävät karamoottorit play-icon

Move for the Future – integroidun ohjauksen sisältävät karamoottorit

Plug & Play™ -liikkeen lisääminen teollisuuden käyttökohteisiin play-icon

Plug & Play™ -liikkeen lisääminen teollisuuden käyttökohteisiin

IC- ja BUS-väyläohjauksella voi seurata karamoottorien liikettä play-icon

IC- ja BUS-väyläohjauksella voi seurata karamoottorien liikettä

Tiedostot

Move for the future

Lue IC-karamoottoreiden liikkeen mahdollisuuksista tulevaisuuden käyttökohteissa.

BusLink-pikaopas

LINAKin IC-karamoottorit voidaan konfiguroida BusLink-ohjelmiston avulla. Tässä oppaassa kerrotaan, miten se tehdään.