Kun asiakas toimii LINAKin® kanssa, edessä on todennäköisesti pitkä kumppanuus. Tästä löytyy todisteita useilta eri liiketoiminta-alueilta – maatalouskoneista aina teollisuustyöpisteisiin, työpöytiin ja sairaalalaitteisiin. Jopa yli 20 vuotta vanhoja karamoottoreitamme käytetään edelleen, ja niiden työntö- ja vetovoiman avulla parannetaan mukavuutta, ergonomiaa ja tehokkuutta sekä ylipäätään ihmisten arkea.
Valmistettu 25 vuotta sitten ja edelleen jatkuvassa käytössä
Tämä LINAKin lineaarisia karamoottoreita hyödyntävä MSF-Vatheuerin kokoonpanopöytä on edelleen jatkuvassa käytössä.
Saksan Detmoldissa toimivan MSF-Vathauer Antriebstechnikin uudessa tuotantolaitoksessa käytettävä kokoonpanopöytä on silmiinpistävä näky, joka erottuu muista. Sen suuri Modulus-logo ja turkoosi väri tuovat mieleen 90-luvun – eikä syyttä, sillä pöytä on peräisin tuolta ajalta. Itse asiassa se oli koko Saksan ensimmäisiä sähkökäyttöisiä korkeussäädettäviä työpisteitä. Se toimii edelleen moitteettomasti.
Sen jalkoihin asennettujen LINAK-karamoottorien pöly ja naarmut kertovat pitkästä iästä ja raskaasta käytöstä. Kovasta käytöstä huolimatta kumpaakaan karamoottoria ei kuitenkaan ole tarvinnut vaihtaa. Vaikka karamoottorit ovat jo 25 vuoden ajan nostaneet ja laskeneet tätä raskasta pöytä-, tietokone- ja työkalukokoonpanoa, ne hurahtavat silti edelleen sujuvasti käyntiin LINAK-pöytäohjainta kosketettaessa.
25 vuotta sitten lineaarinen karamoottori LA28 oli epätavallinen valinta tällaiseen kokoonpanoon, sillä tätä karamoottorimallia käytettiin tavallisimmin teollisuudessa ja maataloudessa. 90-luvun alkupuolella sähköisesti säädettävät pöydät olivat aivan uusi konsepti. Maailman ensimmäinen sähkökäyttöinen korkeussäädettävä työpiste kannatti kuitenkin kehittää – erityisesti saksalaisvalmisteisten ohjausjohteiden ja LINAKin järjestelmäpohjaisen lähestymistavan ansiosta, sillä LINAK-järjestelmän ohjausyksikköjen ja ohjaimien avulla kahta karamoottoria voitiin käyttää rinnakkain.
LINAKille tämä toimi kipinänä työpöytiin tarkoitettujen nostopilarien kehittämiseen. DL1 julkistettiin vuonna 1998, ja se mullisti samalla toimistotyön.
Tietoja MSF-Vathauer Antriebstechnikistä
MSF-Vathauer Antriebstechnik GmbH & Co. KG on jo yli 40 vuoden ajan erottunut joukosta intohimoisella suhtautumisellaan teknologiaan ja ohjausautomaatio-osaamiseen kaikilla tasoilla. Hajautetun ohjausteknologian ja -automaation lisäksi tämä saksalaisyritys kehittää erilaisia yksilöllisiä ratkaisuja.
Lue lisää -painike
20 vuotta vanha hoitopöytä
Saksan Hessenissä sijaitsevassa Lichin kaupungissa eläinlääkärinä toimiva Britta Butteron osti vastaanotolleen säädettävän hoitopöydän vuonna 2000. Säädettävät kalusteet eivät vielä tuolloin olleet mitenkään yleisiä – edes toimistoissa tai tuotantotiloissa, saati sitten eläinlääkärin vastaanotolla.
Butteron kuitenkin valitsi sähköisesti säädettävän ratkaisun, jossa käytetään LINAK® LP2 -nostopilaria. Sen avulla Butteron voi säätää hoitopöydän korkeuden sopivaksi jalkakytkimellä. Hoitopöytä on edelleen jatkuvassa käytössä Butteronin eläinlääkäriasemalla.
Huhtikuussa 1999 ”syntynyt” työpiste
Eräs yhdysvaltalainen asiakkaamme kertoi muistavansa myyneensä meille yrityksensä valmistamia työpisteitä vuosia sitten. Löysimme LINAK US:n tuotantotiloista Kentuckyn Louisvillestä pari todella vanhaa työpistettä, ja huomasimme, että ne toimivat edelleen erinomaisesti. Nostimme ja laskimme pöytälevyjä ja katsoimme, mitä karamoottoreita pöydissä käytetään. Vanhin moottori on yli 20 vuotta vanha.
Se näki päivänvalon Tanskassa 23. huhtikuuta 1999. Pian valmistuksensa jälkeen tämä LA31-karamoottori lähetettiin Yhdysvaltoihin ja siitä tuli osa BOSTONtecin suunnittelemaa ja valmistamaa ergonomista työpistettä. Tuohon aikaan nostopilarit olivat vielä uutta työpöydissä ja -pisteissä. Korkeussäädettäviä pöytiä käytettiin hyvin vähän, eikä niiden suosio ollut lähelläkään nykytilannetta, jossa ne ovat vakiokalusteita yrityksissä eri puolilla maailmaa.
LINAK oli itse asiassa vain vuotta aiemmin, vuonna 1998, kehittänyt ja julkistanut kaikkien aikojen ensimmäisen järjestelmäkokonaisuutensa työpöytiin. Se oli suunniteltu parantamaan ergonomiaa ja työskentelymukavuutta joillakin erikoisaloilla – kuten arkkitehti- ja insinööritoimistoissa tai valokuvausstudioilla – käytettävissä työpisteissä sekä erityistarpeisiin suunnitelluissa keittiöissä ja kylpyhuoneissa. Tätä ennen yritykset käyttivät säädettävissä työpisteissään tavallisesti teollisuuskäyttöön tarkoitettuja karamoottoreita, jollainen on esimerkiksi LA31. Tämä kappale löytyi omista tiloistamme ja on ollut käytössä jo 21 vuotta.
Kyseistä LINAK US:n tuotantolaitoksen työpistettä käytetään nykyisin karamoottorien nopeudentestausasemana. Sitä on kuitenkin käyttöikänsä aikana käytetty monissa muissakin tehtävissä. Ajattele, kuinka moni tätä työpistettä onkaan käyttänyt tai miten monen karamoottorin kehitystyössä se on ollut osallisena vuosien saatossa. Se on erinomainen esimerkki LINAK-laadusta.
Lue lisää -painike
Aikainen kumppanuus puusepän kanssa
Die Möbelmacher -puusepänpajan omistaja Herwig Danzer työskentelee työpöytänsä ääressä mieluummin seisaaltaan. Tästä syystä hän käyttääkin sähköisesti korkeussäädettävää pöytää, jotka ovat nykyisin varsin yleisiä. Ne olivat kuitenkin ”huippumoderni” uutuustuote vuonna 1998, kun Danzer päätti nikkaroida oman säädettävän pöytänsä itse.
Tusinan verran alan ammattilaisia työllistävän, Saksan Nürnbergissä toimivan Die Möbelmacher -puusepänpajan omistajana Danzer on kalusteiden asiantuntija. Omassa työpöydässään mieheen on tehnyt vaikutuksen erityisesti yksi ominaisuus.
”Tämä työpöytä on kestänyt hämmästyttävän kauan”, Danzer toteaa ja osoittaa pöytälevyn alle asennettua DL1-nostopilaria. Juuri tämä nostopilarimalli toimi LINAKin® 90-luvun loppupuolella julkistaman ensimmäisen työpöytäjärjestelmän perustana. Siitä käynnistyi myös Die Möbelmacherin ja LINAKin kumppanuus, joka on Danzerin työpöydän tavoin kestänyt nykypäivään asti.