Ota yhteyttä meihin
Referenssi

Tiivis yhteistyö tuottaa parempia sairaalasänkyjä

able nordic on kehittänyt KR-tuotemerkillä yhdessä LINAKin kanssa markkinoiden parhaita sairaalasänkyjä jo 30 vuotta. LINAKista on tänä aikana tullut able nordicille tärkeä kehityskumppani – erityisesti mukautettujen ratkaisujen tuottamisessa ja Tanskassa sairaalalaitteille asetettujen korkeiden pesunkestävyysvaatimusten täyttämisessä.

Lähikuva OPUS 7 -sairaalasängystä ja sen käsiohjaimesta – yksi able nordicin ja LINAKin 30-vuotisen yhteistyön tuloksista. Pesunkestävyys on avainasemassa.

Hadsten, Tanska, 2023

able nordicin tuotevalikoimassa on monenlaisia sairaala- ja hoitosänkyjä. Kun yritys aloitti uuden OPUS 7 -sairaalasänkynsä kehittämisen vuonna 2018, se kääntyi LINAKin® puoleen, niin kuin muissakin kehitysprojekteissaan viimeisten kolmenkymmenen vuoden aikana. Uuden sängyn pesunkestävyys oli optimoitava, sillä sairaalasänkyjä oli alettu pestä Tanskassa entistä useammin.

 

Opus 7 -sänky

Koska able nordic osallistuu erityisesti julkisen sektorin tarjouskilpailuihin Tanskassa ja muissa Pohjoismaissa, tarjouskilpailujen vaatimusten täyttäminen on sille ensiarvoisen tärkeää. able nordiciin kuuluvan KR:n toimitusjohtaja Lars Philip Knudsen kertoo:

”Tanskassa on maailman tiukimpiin lukeutuvat pesunkestävyysvaatimukset, joten pesunkestävyys on erittäin tärkeä tekijä tanskalaisissa tarjouskilpailuissa. Kun kehitimme OPUS 7 -sänkyä able nordicilla, otimme huomioon nämä vaatimukset, ja yksi hankkeen tärkeimpiä näkökohtia oli sängyn optimointi toistuviin konepesuihin. Tämä asetti merkittäviä vaatimuksia sängyn osille, ja erityisesti LINAKin toimittamille sähkökomponenteille.”

OPUS 7 -sairaalasänkyä voidaan käyttää millä tahansa osastolla, ja se täyttää kaikki potilaiden tavallisimmat tarpeet. Tästä syystä useat eri potilaat saattavat käyttää sitä saman päivän aikana, ja siksi sen säännöllinen puhdistaminen on niin tärkeää.

Lähikuva LINAK LA40 -karamoottorin paikasta sairaalasängyn alla; edestä ja sivulta. Lähikuva HB80-käsiohjaimesta. 

Pesunkestävyysstandardit

Pesunkestävyysvaatimukset ovat Tanskassa tiukat erityisesti kahdesta syystä: hygienian ja työskentelyolosuhteiden vuoksi. Hygienian on täytettävä tiukimmatkin standardit, jotta sairaalainfektioilta vältyttäisiin. Sairaalasängyissä on monia pintoja, jotka joutuvat kosketuksiin useiden eri ihmisten kanssa. Tällaiset pinnat on puhdistettava. Sairaalasängyn kunnollinen puhdistaminen käsin on kuitenkin hidasta eikä lainkaan ergonomista työtä. Tämän vuoksi tanskalaissairaaloissa sängyt viedään usein pesutunneliin käytön jälkeen.

”Tunnelipesu rasittaa komponentteja, mutta meille on tullut selväksi, että LINAKin tuotteet ovat erittäin luotettavia. Toistuvat pesut eivät ole rikkoneet LINAKin komponentteja”, able nordiciin kuuluvan KR:n laatu- ja vaatimustenmukaisuuspäällikkö Line D. Johansen toteaa. Johansenin mukaan pesunkestävyys ei ole ulkomailla niin tärkeää kuin Tanskassa:

”Monissa maissa komponenttien on oltava vain IPX4-luokiteltuja, eli ainoa vaatimus on puhdistaminen pyyhkimällä. Yhtenä syynä tähän on, että sairaaloiden siirtyminen automaattipesuihin on kallista puuhaa. Käsityksemme mukaan pesunkestävyyteen kiinnitetään maailmalla jatkuvasti enemmän huomiota, mutta eteneminen on hidasta”, Johansen kertoo.

Lähikuvat LINAK-karamoottoreilla varustetusta OPUS 7 -sairaalasängystä pesu- ja kuivausasennossa.OPUS 7 -sänky voidaan säätää nopeasti sekä pesu- että kuivausasentoon.
 
 

Yhteistyö LINAKin kanssa

able nordicin ja LINAKin välinen yhteistyö on kestänyt hyvin pitkään, koska yritykset arvostavat suuresti toisiaan:

Lähikuva LINAK LA40 -karamoottorin paikasta sairaalasängyn alla.

”Se, että olemme tehneet LINAKin kanssa yhteistyötä jo lähes 30 vuotta, kertoo kaiken: olemme erittäin tyytyväisiä yhteistyöhön”, tuotantopäällikkö Henning toteaa, ja toimitusjohtaja Knudsen täydentää: ”Minulle LINAKin tiimi on osa yritystämme. Teemme erittäin tiivistä yhteistyötä ja luotamme toisiimme paljon.”

Vankka kumppanuus on useiden yhteistyöprojektien tulos. Henningin sanoin:

”Yhteistyössämme on erilaisia lähestymistapoja. Me otamme toisinaan yhteyttä LINAKiin ja tiedustelemme tuotteita tai hankkeita tiettyjen teknisten vaatimusten pohjalta. Toisinaan taas LINAK esittelee meille uusia tuotteitaan. Joskus osallistumme itse kehitystyöhön LINAKilla, ja meiltä pyydetään asiantuntijan mielipiteitä ja ratkaisuideoita. Tämäkin kertoo jotain siitä, miten hyvää ja läheistä yhteistyötä teemme.”

 
 

Mukautettavuus

KR haluaa mukauttaa ratkaisunsa. Jos eri alueiden tai sairaaloiden vaatimukset vaihtelevat, able nordic suunnittelee sänkynsä niiden mukaisesti niin pitkälle kuin mahdollista. Näin kävi able nordiciin kuuluvan KR:n Länsi-Tanskan myyntipäällikkö Lene Dalsgaardin mukaan esimerkiksi OPUS 7 -sänkyä edelleenkehitettäessä:

”Kun OPUS 7 oli julkistamisensa jälkeen räätälöitävä asiakkaan tarpeisiin, jotkut käyttäjät ideoivat ja pyysivät uusia ominaisuuksia, ja LINAK toteutti heidän toiveensa ripeästi. Asiantuntijat tarkastivat sängyn toiminnot, ja LINAK toimitti pian tämän jälkeen ohjelmistoratkaisun, joka täytti kaikki vaatimukset. Uskon vakaasti, että mukautettujen ohjelmistoratkaisujen kysyntä kasvaa tulevaisuudessa, ja tästäkin syystä läheinen yhteistyö LINAKin kanssa tulee olemaan tärkeä vahvuus yrityksellemme.”

Lue lisää able nordicista ja heidän ratkaisuistaan terveydenhuoltoalalle heidän sivustoltaan osoitteessa ablenordic.dk.

Haluatko kysyä jotakin?

- Tiimimme avustaa yritystäsi mielellään antamalla teknisiä tietoja, ohjeita projektien käynnistämiseen ja paljon muuta.

Ota yhteyttä