Ota yhteyttä meihin
Referenssi

Ratkaisu kahteen tuotantoprosessiin

Yksi asia oli selvä kun Schneider Electric otti yhteyttä hollantilaiseen Krikke de Wit Technische Tiloplossingen -yritykseen. Palvelintelineiden ja isojen teräksisten tietokonekaappien tuotantolinjan työntekijöiden fyysistä rasitusta täytyi pystyä vähentämään huomattavasti. Ratkaisuksi tarjottiin säädettävää ja kallistettavaa Projekti N111 -nimistä asennuspöytää. Se osoittautuikin ratkaisuksi itse tuotantoprosessiin, mutta samalla se pystyi suojaamaan työntekijöitä liialta rasitukselta.

Kokoonpanotasoa säädetään ja kallistetaan kolmella LA36-karamoottorilla

"Schneider Electricillä on eri puolilla maailmaa useita tytäryhtiöitä, joissa yrityksen valikoimaan kuuluvia telineitä kootaan. Jokaisella tytäryhtiöllä on kyseisiin ongelmiin paikallisen käytännön mukainen ratkaisu. Hollannin tytäryhtiö meni pisimmälle tässä asiassa",  kertoo Geert Krikke, Krikke De Wit Technische Tiloplossingen -yrityksen johtaja.

"Fyysisen rasituksen välttämiseksi asennuspöytään liitettiin ajastin. Se tarkoittaa, että kallistusta ei voi suorittaa liian usein tietyn ajan kuluessa. Tämä säätelee työntekijöiden työtahtia ja joskus jopa hidastaa sitä. Työtahdin hidastus vähentää myös fyysistä rasitusta ja osoittautui, että sillä on positiivinen vaikutus tuotteen laatuun", hän selittää. Asennuspöytää säätämään ja kallistamaan valittiin LINAKin karamoottorijärjestelmistä  LA36-karamoottori, jota ohjataan logiikalla (PLC). 

Palvelinteline pidettynä pystyasennossaTyöturvallisuus
Ei ole yllätys, että Schneider Electricin työntekijöiden turvallisuus otettiin huomioon muissakin työvaiheissa. Johdonmukaisen CE-sertifioinnin lisäksi huomioitiin useita muita turvallisuusnäkökohtia. Järjestelmä esimerkiksi lukee minkä tyyppistä palvelintelinettä työstetään. Jos kiinnittimet eivät sovi mitoiltaan telineeseen, järjestelmä pysäyttää kallistustoiminnon. Näin pystytään estämään onnettomuudet. 

Tietysti on olemassa myös muita riskejä. LINAK LA36 -karamoottorit ovat voimakkaita, ja niitä on käsiteltävä asianmukaisesti. Tämän vuoksi ohjaus sijaitsee kauempana kuin käsivarren mitan päässä kokoonpanopöydästä. Lisäksi kallistustoiminto on aktivoitava molempia käsiä käyttäen ja käyttöohjekirjassa on esitetty selkeät ohjeet. 

Hyödyllisiä vaihtoehtoja
PLC-ohjaus tarkoittaa, että turvallisuusominaisuuksien lisäksi on saatavana useita muitakin toimintoja. 

  • Työpisteen korkeuden asetusLINAK-karamoottoreiden kanssa yhteensopiva PLC-ohjausjärjestelmä
  • Asennettavan mallin nimi näkyviin näytössä
  • Aikalaskuri seuraavaan kallistukseen ja laskurin nollaus
  • Kallistuskorkeuden näyttölukema ja “turvallista kallistaa” -ilmoitus
  • Hätäpysäytys 
  • Vianmääritys

Ohjaus ja käyttöönotto
Yksi hyvä syy valita LINAK-karamoottorijärjestelmä on  LA36-karamoottorin yhteensopivuus PLC-ohjausjärjestelmän kanssa. Lisäksi karamoottoreita voidaan ohjata rinnakkain, ja ne ovat tarpeeksi voimakkaita. Tämä koskee niin korkeussäätöä kuin kallistustoimintoakin. ”Valinta perustui ominaisuuksiin: kompakti asennus, PLC-ohjauksen helppous, synkronisen työskentelyn mahdollisuus ja hinta verrattuna muihin ratkaisuihin”, Geert Krikke selittää.

 Käytännöllinen asennuspöytä on osoittautunut hyväksi ratkaisuksi alkuperäiseen pyyntöön. N111-projektin esittelystä lähtien Helmondissa sijaitsevan Schneider Electricin tuotannon työntekijöillä on ollut oikea työskentelykorkeus ja oikea työnopeus automatisoidussa ympäristössä, joka on mahdollisimman turvallinen. 

Lue miten LINAKin tuotteilla voi parantaa tuotannon ergonomiaa.

 


Haluatko kysyä jotakin?

- Tiimimme avustaa yritystäsi mielellään antamalla teknisiä tietoja, ohjeita projektien käynnistämiseen ja paljon muuta.

Ota yhteyttä