Uutiset 24. syyskuuta 2019

Teollisuuskäyttöön tarkoitettujen karamoottoreiden testaus suolalle ja kemikaaleille altistumisen varalta

Teollisuuden käyttökohteisiin tarkoitettuja sähkökäyttöisiä lineaarisia karamoottoreita testataan LINAK®-testikeskuksessa – usein ääriolosuhteissa. Suola ja kemikaalit ovat syövyttävimpiä aineita, joille karamoottorit altistuvat. Katso, miten testaamme IP-suojaustason molempia aineita vastaan, ja miksi tällä on merkitystä.

LINAKilla on maailman edistyneimpiin lukeutuva sähkökäyttöisten karamoottoreiden testikeskus. Kaikkien karamoottoreidemme on läpäistävä vaativat testit ennen tehtaalta lähettämistä. Tämä on erityisen tärkeää teollisuudessa ja maataloudessa käytettävissä karamoottoreissa.


Suolalle ja kemikaaleille altistuminen
Maatalouskoneiden, kuten levittimien ja ruiskuttimien, liikkeestä vastaavat karamoottorit altistuvat lähes väistämättä erilaisille kemiallisille yhdisteille. Merijahdeissa käytettävät karamoottorit puolestaan altistuvat aina suolalle. LINAK valmistaa ratkaisuja molempiin käyttökohteisiin ja varmistaa perinpohjaisilla testeillä, että tuotteet toimivat moitteettomasti ja luotettavasti.

Teollisuuskäyttöön tarkoitetut LINAK-karamoottorit ovat olleet 500 tuntia suolasuihkukammioissa 40 °C:n lämpötilassa ja 93 %:n suhteellisessa kosteudessa (RH). Niihin on harjattu useita kemikaaleja toistuvasti, ja kunkin kemikaalin on annettu vaikuttaa moottoriin vähintään 100 tuntia.

Siksi LINAK-karamoottoreihin voi luottaa!


Miksi korroosiotestit ovat tärkeitä?
Jos laitteet menevät rikki suolan tai voimakkaiden kemikaalien aiheuttaman korroosion vuoksi, seurauksena voi olla muutakin kuin lisäkustannuksia. Pahimmassa tapauksessa tilanne voi olla vaarallinen laitteen käyttäjälle, jos karamoottori lakkaa toimimasta normaalisti.

Teollisuuskäyttöön tarkoitettujen karamoottoreiden testaus suolalle ja kemikaaleille altistumisen varalta – levitin

Syövyttävien yhdisteiden käsittely maataloudessa
Laitteiden luotettavuus on lannoitteita käyttäville maanviljelijöille ensisijaisen tärkeää. Esimerkiksi levittimissä ja ruiskuttimissa käytettävät karamoottorit altistuvat toistuvasti erittäin voimakkaille aineille. Moottoreiden koteloiden ja tiivisteiden on kestettävä tällaiset aineet, jotta karamoottori toimisi ongelmitta vuosikausia.

 

Teollisuuskäyttöön tarkoitetut karamoottorimme altistetaan IP-suojauksen varmistamiseksi erilaisille kemikaaleille, kuten dieselille, hydrauliöljylle, etyleeniglykolille, ureatypelle ja NPK-lannoitteelle. Tämän jälkeen karamoottoreiden on vielä läpäistävä täydet suorituskykytestit.

Merisuolan aiheuttama kuluminen
Merijahtien mukavuutta lisätään sähkökäyttöisillä karamoottoreilla kaikkialla maailmassa. Kokeneet merenkävijät kuitenkin tietävät, että mikään ei kuluta alusta ja sen koneistoa niin paljon kuin suola ja aurinko. Vaihtelevat lämpötilat ja kosteustasot eivät helpota tilannetta lainkaan.

Laajamittaiset testit tiivistyneiden suolahöyryjen varalta auttavat varmistamaan, että karamoottorit toimivat täydellä teholla koko elinikänsä ajan tässä maapallon rankimpiin lukeutuvassa ympäristössä.

Teollisuuskäyttöön tarkoitettujen karamoottoreiden testaus suolalle ja kemikaaleille altistumiselle – jahtivene
 

LINAK Actuator Academy -logo
Katso lisää videoita sähkökäyttöisistä karamoottoreista Actuator Academy™ -osiossa.
 

Haluatko kysyä jotakin sähkökäyttöisestä karamoottoritekniikasta?

- Tiimimme avustaa yritystäsi mielellään antamalla teknisiä tietoja, ohjeita projektien käynnistämiseen ja paljon muuta.

Tilaa LINAKin uutiskirje

Seuraa karamoottoriteknologian kehitystä sekä sitä, miten tämänhetkiset megatrendit vaikuttavat siihen ja miten se vastaa tulevaisuuden globaaleihin haasteisiin.