Teknologia & trendit

7 hyödyllistä faktaa käyttäjistä

Säädettävien moottorisänkyjen käyttäjiltä tiedusteltiin heidän mieltymyksiään ja tottumuksiaan ennen HC40-käsiohjaimen suunnittelun aloittamista. Tässä artikkelissa voit tutustua kyselyyn osallistuneisiin käyttäjiin. Kerromme myös, mitä kyselyssä paljastui.

Päätimme järjestää yhdessä suunnittelutoimiston kanssa kaikkien aikojen laajimman LINAK-tuotteiden käyttäjätutkimuksen. Tutkimuksen yhteydessä analysoitiin tarkkaan ihmisen käyttäytymistä, tehtiin peräkkäisiä heat map -mittauksia ja järjestettiin useita käyttäjätestejä. Tässä laajassa tutkimuksessa kahdelta viidensadan nykyisen ja potentiaalisen käyttäjän ryhmältä kysyttiin hyvin monenlaisia kysymyksiä – tulotasosta, päivärutiineista ja muotoilumieltymyksistä aina säädettäviin moottorisänkyihin kohdistuviin odotuksiin. Lopputulos: yli 1 500 sivua hyödyllistä palautetta.

Ymmärtämällä, miten kuluttajat hahmottavat muotoilun, pystyimme luomaan ja kehittämään tuotteen heidän tarpeisiinsa ja sisällyttämään siihen juuri ne toiminnot ja ominaisuudet, joita he haluavat. Samalla saimme mahdollisuuden varmistaa kehitystyön aikana, että tuotteemme varmasti ovat käyttäjäystävällisiä.

Alla on kuvattu tutkimuksen pohjalta tekemäämme seitsemää johtopäätöstä, jotka vaikuttivat merkittävästi HC40-käsiohjainten suunnitteluun.

Lähteet: Christian Jantzenin, AAU:n, Pankseepin ja Artlinco A/S:n tutkimus sekä LINAKin tutkimus, jonka toteutti Artlinco A/S.

 

1. Käsiohjainten on sulauduttava saumattomasti käyttäjien kotiin

Kuluttajat odottavat sänkyjen käsiohjainten sulautuvan makuuhuoneisiinsa niin, että ne eivät erotu liikaa muusta sisustuksesta. Tutkimuksissa kuitenkin paljastui myös, että kaupunkien, esikaupunkialueiden ja maaseudun asukkailla ei ole täysin samanlaiset mieltymykset. Heillä on selkeästi erilaiset käsitykset siitä, mitä on ”hyvä muotoilu”. Siksi tutkimuksessa haluttiin myös selvittää, mistä kuluttajat pitävät, jotta voisimme suunnitella erilaisia käsiohjainmalleja eri tarpeisiin. Päätimme lopuksi kehittää kaksi eri käsiohjainmallia: HC40 TWIST™ ja HC40 FRAME™.

Lähde: LINAKin tutkimus, jonka toteutti Artlinco A/S.

Kodin sisustus heijastelee asukkaiden makutottumuksia, joten käsiohjaimenkin tulisi tehdä niin.
 
 

2. Käyttäjät odottavat uusia ominaisuuksia

Tutkimuksessa kävi ilmi, että käyttäjät arvostavat eniten niitä ominaisuuksia, jotka ratkaisevat jonkin ongelman. Lyhyesti sanottuna tämä tarkoittaa sitä, että käsiohjaimessa ei välttämättä tarvita monia ominaisuuksia, kunhan siinä on juuri ne ominaisuudet, jotka tekevät lepäämisestä miellyttävämpää. Tätä havaintoa tukee se, että 67 % tutkimukseen osallistuneista käyttäjistä pitää käyttömukavuutta ominaisuuksien määrää tärkeämpänä.

Monet käyttäjät kertoivat lisäksi, että he haluavat pitää matkapuhelimensa makuuhuoneen ulkopuolella, mutta tarvitsevat silti herätystoimintoa. Hiljainen hälytystoimintomme perustuu suoraan näihin tutkimustuloksiin. Nyt hierontamoottorit voivat herättää käyttäjät – tätä käyttäjät eivät edes tienneet tarvitsevansa.

Lähde: LINAKin tutkimus, jonka toteutti Artlinco A/S.

 

3.  On keskityttävä ennen kaikkea käyttökokemukseen

60 % käyttäjistä käyttää säädettävän sänkynsä toimintoja päivittäin. Kun saimme tietää tämän, pyysimme käyttäjiä arvioimaan erilaisten käsiohjainten käyttömukavuutta. Yleisesti ottaen voidaan sanoa, että kaikkien käsiohjainten käyttöystävällisyydessä on vielä parantamisen varaa. Lisäksi 28 % käyttäjistä totesi, että säädettävien sänkyjen käsiohjaimet eivät ole lainkaan käyttäjäystävällisiä.

Tästä syystä teimme ohjainten muotoiluun joitakin hienosäätöjä, tulostimme ohjaimista kolmiulotteisia malleja ja pyysimme käyttäjiä kokeilemaan niitä. Ohjainten Advanced-versioissa käyttäjät testasivat, onko ohjain intuitiivinen käyttää.

Kyselyn vastaukset olivat toisinaan ristiriitaisiaSaamamme vastaukset olivat jonkin verran ristiriitaisia, mutta johtopäätöksenä voitiin todeta, että käyttömukavuus on ensiarvoisen tärkeää.
 

Nämä kaksi yksinkertaista mutta väistämätöntä johtopäätöstä vaikuttivat HC40-käsiohjainten suunnitteluun:

  • Käyttäjät pitävät klassisesta, mutta kuitenkin omaleimaisesta muotoilusta, eli käsiohjaimen tulisi näyttää käsiohjaimelta.
  • Käyttäjät pitävät painikkeista kosketusnäyttöjä enemmän, sillä painikkeet on helpompi löytää sormin pimeässä.

Lähde: LINAKin tutkimus, jonka toteutti Artlinco A/S.

 
 

4. Käsiohjaimet on voitava mukauttaa

Käyttäjät haluavat mukauttaa käsiohjaimensa. Syy: Eri ohjaimet on voitava erottaa toisistaan. Käsiohjaimet saattavat jäädä petivaatteiden joukkoon ja vaihtua. Tästä syystä HC40-käsiohjaintuoteperheessä on monia mukautustapoja.

Yrityksesi voi kummalla tahansa mallilla erottua muista brändeistä ratkaisemalla ongelmia käyttäjien puolesta.

Lähde: LINAKin tutkimus, jonka toteutti Artlinco A/S.

Käyttäjät arvostavat mahdollisuutta mukauttaa käsiohjaimensa esimerkiksi tietynvärisellä rannehihnalla.Käyttäjät arvostavat mahdollisuutta mukauttaa käsiohjaimensa esimerkiksi tietynvärisellä rannehihnalla.
 
 

Sängyn ostaminen: 6 pääkriteeriä

  1. Hinta
  2. Mukavuus
  3. Muotoilu
  4. Kestävyys
  5. Takuu
  6. Tuotemerkki

Lähde: LINAKin tutkimus, jonka toteutti Artlinco A/S.

5. Muotoilulla on merkitystä sänkyjä ostettaessa

Tutkimuksessa oli tärkeä selvittää myös, millaisia sänkyjä kuluttajat haluavat ostaa. Saimme selville kuusi ratkaisevaa tekijää. Johtopäätös: Käsiohjaimen käyttömukavuudella ja ulkoasulla on väliä.

Kaikki kuusi tärkeintä tekijää liittyvät sängyn yleiseen muotoiluun, käsiohjain mukaan lukien. Olemme varmistaneet, että käsiohjaimemme on sekä ergonomisesti mukava että muotoilultaan ympäristöönsä sulautuva.

Lähde: LINAKin tutkimus, jonka toteutti Artlinco A/S.

 
 

6. Yksinkertainen käsiohjain, jossa useita toimintoja

Tutkimuksen suurimpia haasteita olivat käyttäjien ristiriitaiset vastaukset joihinkin kysymyksiin. Vaikutti siltä, että käyttäjät haluavat yksinkertaisen ohjaimen, jossa on kuitenkin useita toimintoja. Itse asiassa 24,5 % käyttäjistä on sitä mieltä, että säädettävien moottorisänkyjen käsiohjaimissa ei ole riittävästi toimintoja.

On sanomattakin selvää, että mitä enemmän sängyssä on toimintoja, sitä enemmän painikkeita ohjaimeen tarvitaan. Näiden tulosten pohjalta HC40-ohjaimen molemmat versiot on suunniteltu niin, että ne ovat ensisilmäyksellä muotoilultaan hyvin yksinkertaisia. HC40 Advanced -versiossa on kuitenkin näyttö, jotta ohjaimeen voidaan sisällyttää enemmän toimintoja painikkeita lisäämättä. Yksinkertainen vieritettävä valikko tekee säätötoiminnoista ja ominaisuuksista helpot löytää. Lisäksi useimmin käytetyille toiminnoille voidaan luoda pikakomennot nopeampaa käyttöä varten. Ohjain on yksinkertainen, mutta kuitenkin ominaisuuksiltaan monipuolinen.

Lähde: LINAKin tutkimus, jonka toteutti Artlinco A/S.

Käyttäjät vaativat yhä enemmän toimintoja säädettävien sänkyjen käsiohjaimilta
 
 

7. Eduista kannattaa kertoa

Joka neljäs vastaaja oli löytänyt säädettävästä sängystään ostamisen jälkeen lisäetuja eli etuja, joita ei ollut mainittu myyntitilanteessa.

Säädettävien sänkyjen kaikista eduista on siis syytä kertoa. Käyttäjien on tiedettävä, miten helposti he voivat hyödyntää kaikki edut.

Lähde: LINAKin tutkimus, jonka toteutti Artlinco A/S.

Käyttäjille tulisi tehdä selväksi, mitkä ovat säädettävien sänkyjen edut.Käyttäjille kannattaa tehdä selväksi, mitkä ovat säädettävien sänkyjen edut. Tästä on hyötyä sekä sänkyjen valmistajalle että käyttäjille.
 

Tiesitkö, että...?

Käyttäjien yleistä palautetta käsiohjaimista:

  • Yöpöydällä on liikaa kaikenlaisia esineitä.
  • Ohjaimen on sulauduttava makuuhuoneen sisustukseen.
  • Käytettävyydessä on parantamisen varaa.
  • Toimintoja ei ole riittävästi.
  • Haluamme mukauttaa säätimet.

Lähde: LINAKin tutkimus, jonka toteutti Artlinco A/S.


 

Saat lisätietoja HC40 Standard- ja HC40 Advanced -malleista osoitteesta Suunniteltu käyttäjän näkökulmasta.

Kuusi syytä hankkia säädettävä moottorisänky play-icon

Miksi valita säädettävä moottorisänky?

Tiedostot

HC40 FRAME™

Tämä on säädettävien moottorisänkyjen käsiohjainten uusi sukupolvi, joka on suunniteltu käyttäjän näkökulmasta. HC40 FRAME™ -version metallikehys erottaa sen ulkoisesti HC40 TWIST™ -mallista.

HC40 TWIST™

Tämä on säädettävien moottorisänkyjen käsiohjainten uusi sukupolvi, joka on suunniteltu käyttäjän näkökulmasta. Ainutlaatuinen, kierteisesti muotoiltu HC40 TWIST™ eroaa ulkoasultaan HC40 FRAME™ -versioista

Mukavuusalueen laajentaminen

LINAKilla tiedetään, että kotisängyissä tarvitaan turvallisia ja luotettavia karamoottorijärjestelmiä, jotka toimivat päivä toisensa jälkeen. TWINDRIVE-järjestelmä on täydellinen ratkaisu kotisänkyjen valmistajille.

HOMELINE-tuotevalikoima

Pieniä ja hiljaisia TWINDRIVE-järjestelmiä voi käyttää sekä joustinpatja- että sälepohjasängyissä.

Miksi valita säädettävä moottorisänky?

Lue kuusi käytännön syytä, miksi hankkia sähkökäyttöinen säädettävä moottorisänky, onpa ikäsi mikä hyvänsä. Sähkökäyttöisen säädettävän moottorisängyn mukavuus ja joustavuus tekevät monista kokemuksistasi huomattavasti viihtyisämpiä.

Haluatko kysyä jotakin?

- Tiimimme avustaa yritystäsi mielellään antamalla teknisiä tietoja, ohjeita projektien käynnistämiseen ja paljon muuta.