Ota yhteyttä meihin
Referenssi

Katseenvangitsija – LINAK-teknologiaa hyödyntävä Phoenix-robotti

Se on hiljainen. Se on ketterä ja painaa vain 500 kg. Saammeko esitellä: tulevaisuuden maanviljelyyn suunniteltu kevyt peltorobotti Phoenix. Ilman kuljettajaa toimiva Phoenix tiukentaa puutarhakoneille asetettuja vaatimuksia.

Katseenvangitsija – LINAK®-teknologiaa hyödyntävä Phoenix-robotti

Hohenheimin yliopiston maatalousteknologian laitoksella kehitetty Phoenix on monipuolinen ja innovatiivinen kone, joka leikkaa tarkasti esimerkiksi rikkakasvit ja möyhentää mullan kasvirivien välistä 100 kg:n kuokallaan. 

Useimmista muista rikkakasvikoneista poiketen sitä ohjataan sauvaohjaimella. Phoenix nostaa kuokan hitaasti, siirtyy seuraavaan kohtaan ja laskee kuokan takaisin maahan. Säädettävä järjestelmä on piilossa robotin takana, ja tehokkaat LINAK® LA36 -karamoottorit mahdollistavat automaattisen noston ja laskun. 

Vapaata liikettä ja täydellistä toimivuutta koko päiväksi
Täyteen ladattu akku kestää kahdeksan tunnin työpäivän. Kolmesta LA36-karamoottorista yhtä käytetään nostamiseen (4 500 N), yhtä kallistamiseen (2 600 N) ja yhtä lisävarusteen siirtämiseen sivusuunnassa (1 700 N). Kaikkia karamoottoreita ohjataan CAN-väyläohjauksella. Kasvirivien päädyissä Phoenix pystyy nostamaan ja kääntämään työvälineen itsenäisesti. Lisäksi se osaa reagoida muutoksiin, esimerkiksi mutkitteleviin istutusriveihin. Rikkakasvit saadaan siis pois satoa vahingoittamatta.

Automaatiosta monenlaista hyötyä
Hohenheimin yliopistosta valmistuneella diplomi-insinööri David Reiserilla oli monta syytä valita projektiin LINAKin sähkökäyttöiset karamoottorit.

”Koneen painon ja karamoottorin suhde on oikea. Koska kyseessä on sähkökäyttöinen akuilla toimiva ajoneuvo, hydrauliikkaa ei tarvita. Lisäksi säädöt ovat lineaarisen karamoottorin ansiosta suorat ja lineaariset.”

Reiserin mukaan LINAK-karamoottorien puolesta puhui myös CAN-väyläohjaus, jota tarvitaan robotin sisäiseen kommunikointiin. Koska karamoottorin saa CAN-väyläohjauksella siirrettyä juuri haluttuun kohtaan, ohjelmoijalla on enemmän vaihtoehtoja ja hän pystyy hallitsemaan järjestelmän toimintaa tarkasti.

Katseenvangitsija – LINAK®-teknologiaa hyödyntävä Phoenix-robotti

Lisäksi millimetrin tarkka karamoottorien ohjaus varmistaa, että automaattinen vaihtojärjestelmä pystyy valvomaan lisävarustetta. Vaaditut asemointitiedot määritetään stereokameralla ja laserskannerilla ja siirretään järjestelmään ja sähkökäyttöisiin karamoottoreihin. 

Phoenix-robotti antaa Hohenheimin yliopiston opiskelijoille mahdollisuuden kurkistaa tulevaisuuden maatalouteen käytännössä. 

 

”Se auttaa robotiikkaa käsittelevissä opinnäytetöissä ja ohjaa kehittämään innovatiivisia ratkaisuja. Liikuteltavan rungon prototyyppi kehitettiin LINAKin tuella, ja sitä on testattu käytännössä jo useita kertoja”, Reiser sanoo.

LINAK® TECHLINE® -divisioonan sähkökäyttöiset lineaariset karamoottoriratkaisut maatalouskoneisiin play-icon

LINAK TECHLINE -segmentin sähkökäyttöiset lineaariset karamoottoriratkaisut maatalouskoneisiin

Rikkoutumaton play-icon

Rikkoutumaton

Tiedostot

Focus on mobile agriculture

Tässä esitteessä kerrotaan niistä ratkaisuista ja hyödyistä, joita LINAK on tarjonnut maatalousalalle yli 25 vuoden ajan.

LINAK-testien esittely

Testaamme kaikki karamoottorien komponentit perusteellisesti omassa testikeskuksessamme. Lue lisää tästä esitteestä.

TECHLINE-tuotevalikoima

Tutustu kestäviin ja voimakkaisiin TECHLINE-tuotteisiin. Rakennettu kestämään kovaa käyttöä ja ankaria olosuhteita.

Haluatko kysyä jotakin?

- Tiimimme avustaa yritystäsi mielellään antamalla teknisiä tietoja, ohjeita projektien käynnistämiseen ja paljon muuta.

Ota yhteyttä