Ota yhteyttä meihin
 

Protection

Yrityksesi voi halutessaan rajoittaa karamoottorin toimintaa niin, että se suojaa käyttökohdetta mahdollisimman hyvin.

 

Protection-animaatio

 

Protection-toiminto suojaa käyttökohdetta virheelliseltä käytöltä ja auttaa näin estämään laitteen vaurioitumisen ja rikkoutumisen. Kaikki tämä sisältyy LINAK®I/O™ -rajapintaliittymään yhtenä monista vaihtoehdoista, jotka yrityksesi voi lisätä karamoottoriinsa älykkäiden lineaaristen liikkeiden tuomien etujen hyödyntämiseksi.

Alla on yhteenveto Protection-toiminnon ominaisuuksista. Kaikki nämä voidaan konfiguroida Actuator Connect™ -konfigurointityökalullamme.

 
 

Actuator Connect™- ohjelmiston kuvake

Sisäänrakennettua ohjauselektroniikkaa (IC = Integrated Controller™) käyttävät LINAK®-karamoottorit ovat monikäyttöisiä ja helposti mukautettavissa asiakkaan vaatimuksiin ja tarpeisiin. Konfiguroi yrityksesi karamoottori intuitiivisella Actuator Connect™ -konfigurointityökalulla.

Lataa Actuator Connect -konfigurointityökalun uusin maksuton versio täältä.

 
 

Vaurioiden ja rikkoutumisen estäminen

– asettamalla raja karamoottorin virrankäytölle

Virtarajan asettamalla yrityksesi voi varmistaa, että karamoottori pysähtyy automaattisesti, jos se osuu esteeseen tai jos käyttökohteen sisällä esiintyy muunlaista vastusta. Näin suojataan sekä käyttökohdetta että karamoottoria. Virtarajat voi asettaa molempiin suuntiin. Rajoja voidaan säätää käyttökohteen vaatimusten mukaisesti – näin varmistetaan, että virrankulutus saa olla tavallista suurempaa alhaisissa lämpötiloissa.

Erityistarpeisiin voidaan määritellä jopa 10 muuttuvaa virtaraja-asetusta molempiin suuntiin. Tämä tehdään jakamalla iskunpituus 10 %:n osioihin, joista jokaiselle voidaan asettaa oma virtarajansa. Tästä on hyötyä erityisesti, jos halutaan varmistaa, että karamoottori ei käytä liikkeen aikana jatkuvasti samaa virtamäärää. Näin karamoottoria voidaan hallita kattavasti ja virtarajoja muokata tavallista tarkemmin.

 

Värinän ehkäiseminen ja sulavan toiminnan varmistaminen

– nopeuden lähtökiihdytys- ja pysähdyshidastusasetuksilla

LINAK tarjoaa karamoottoreilleen välittömän pysäytyksen lisäksi pehmeän käynnistys- ja pysäytysmahdollisuuden. Pehmeässä käynnistyksessä ja pysäytyksessä karamoottorin kiihdytys täyteen vauhtiin ja hidastus täydestä vauhdista tapahtuvat vähitellen. Yrityksesi voi valita joko LINAKin oletusasetukset tai käyttää omia kiihdytys- ja hidastusasetuksiaan. Näin liikkeistä tulee pehmeämpiä, mikä vähentää käyttökohteeseen kohdistuvaa rasitusta ja pidentää merkittävästi karamoottorin käyttöikää.

Perinteisesti karamoottori on liikkunut vielä hetken pehmeää pysäytystä käytettäessä käynnistyssignaalin manuaalisen poistamisen jälkeen. Nyt toimintoa on kuitenkin laajennettu niin, että yrityksesi voi valita pehmeän pysäytyksen päätyrajaa lähestyttäessä. Näin varmistetaan, että karamoottori hidastaa nopeuttaan aina fyysistä tai virtuaalista päätyrajaa lähestyessään.

 

Ulkoisten komponenttien vähentäminen

– lisäämällä kolmas digitaalinen tulosignaali ehdollisille toiminnoille

Joissakin tapauksissa tiettyjen ulkoisten ehtojen on täytyttävä ennen karamoottorin käynnistymistä. Kolmatta digitaalista tulosignaalia voidaan käyttää karamoottorin liikkeiden sallimiseen tietyissä olosuhteissa.

Signaali kulkee suoraan karamoottorin läpi ja varmistaa, että ehdot täyttyvät, ennen kuin karamoottori käynnistyy. LINAK yksinkertaistaa tällä tavoin PLC-ohjausjärjestelmää käyttökohteessa, ja yksinkertaisissa käyttökohteissa tämä voi tarkoittaa sitä, että komponentteja tarvitaan vähemmän.

 

Tutustu I/O-karamoottorien Protection-toimintoihin

 

Lue lisää I/O-rajapintaliittymästä täältä tai tutustu muihin I/O-vaihtoehtoihin alla.

Tiedostot

I/O™-esite

LINAKin I/O-rajapintaliittymän ennennäkemättömän joustavuuden ansiosta innovatiiviset karamoottori-ideat on entistä helpompi ja nopeampi toteuttaa.

I/O™-rajapintaliittymän käyttöopas

Käyttöopas opastaa LINAK I/O-rajapintaliittymän ominaisuuksista.

Haluatko kysyä jotakin?

- Tiimimme avustaa yritystäsi mielellään antamalla teknisiä tietoja, ohjeita projektien käynnistämiseen ja paljon muuta.

Ota yhteyttä