Ota yhteyttä meihin

Diagnostics - diagnostiikka

Toisinaan laitteet lakkaavat toimimasta, ja syyn selvittäminen jää käyttäjän tehtäväksi.

 

Diagnostics-animaatio

 

Vianmääritykseen tarkoitettu Diagnostics-toiminto voi auttaa välttämään turhia käyttökatkoksia ja avustaa vianmäärityksessä. Kaikki tämä sisältyy LINAK® I/O™ -rajapintaliittymään yhtenä monista vaihtoehdoista, jotka yrityksesi voi lisätä karamoottoriinsa älykkäiden lineaaristen liikkeiden tuomien etujen hyödyntämiseksi.

Alla on yleiskuvaus Diagnostics-toiminnon kolmivaiheisesta vianmäärityksestä. Kaikki nämä voidaan konfiguroida Actuator Connect™ -konfigurointityökalullamme.

 
 

Actuator Connect™- ohjelmiston kuvake

Sisäänrakennettua ohjauselektroniikkaa (IC = Integrated Controller™) käyttävät LINAK®-karamoottorit ovat monikäyttöisiä ja helposti mukautettavissa asiakkaan vaatimuksiin ja tarpeisiin. Konfiguroi yrityksesi karamoottori intuitiivisella Actuator Connect™ -konfigurointityökalulla.

Lataa Actuator Connect -konfigurointityökalun uusin maksuton versio täältä.

 
 

1. Karamoottorin varustaminen läpinäkyvällä liittimellä ja merkkivalolla

– nopeaan diagnosointiin silmämääräisellä tarkastuksella

Karamoottori voidaan varustaa läpinäkyvällä liittimellä ja merkkivalolla. Näin ongelmia voidaan diagnosoida yksinkertaisesti silmämääräisellä tarkastuksella.

Karamoottorin piirilevyllä olevan LED-merkkivalon avulla voidaan selvittää nopeasti, toimiiko karamoottori odotetulla tavalla vai onko tapahtunut jokin virhe, joka vaatii lähempää tarkastelua.

Paitsi että merkkivalo ilmaisee karamoottorin tilan, sitä voidaan käyttää myös karamoottorin tunnistamiseen ennen Bluetooth®-parikytkentää.

Merkkivalo on vihreä, kun karamoottori on täydessä toimintakunnossa. Värin vaihtuminen voi olla merkki karamoottorin toimintahäiriöstä.

 

2. Virhekoodien lähettäminen suoraan ohjausyksikköön/PLC-ohjausjärjestelmään

– vianmäärityksen helpottaminen digitaalisen lähtösignaalin avulla

LINAK tietää, miten tärkeää korkea toiminta-aika on, ja miten nopeasti toimimaton karamoottori on voitava korjata tai vaihtaa.

Niihin käyttökohteisiin, joissa käyttökatkoksia ei saa olla, LINAK tarjoaa mahdollisuuden tarkistaa karamoottorin tilan digitaalisesti helposti tulkittavien virhekoodien avulla. Digitaalisen lähtösignaalin kautta voidaan lukea eri virhekoodeja. Karamoottori lähettää 10 sekunnin sisällä tietyn määrän pulsseja ohjausyksikölle (PLC:lle) virheen tyypin mukaisesti.

Järjestelmän helppo vianmääritys säästää aikaa ja auttaa ratkaisemaan myös sellaisia ongelmia, jotka muussa tapauksessa saattaisivat johtaa komponenttien tarpeettomiin vaihtoihin.

Etsitkö tarkempia tietoja virhetyypeistä ja ratkaisuehdotuksista? Tutustu vianmääritysoppaaseemme.

 

3. Karamoottorin nykyisen tilan ja virhelokin tarkistaminen

– sekä virheissä esiintyvien kaavamaisuuksien havaitseminen Actuator Connect -konfigurointityökalulla

Jos karamoottorin käytön aikana tapahtuu jokin virhe, jonka vuoksi karamoottori pysähtyy, pysähtymisen tarkka syy on helppo selvittää. Käytettävissä olevat tila- ja diagnostiikkatiedot voivat auttaa vähentämään tuotantokatkoksia.

Virhelokissa on yhteenveto karamoottorin viidestä viimeisimmästä virheestä esiintymistiheyksineen. Tiedoissa on aikaleima, jota voi verrata karamoottorin kokonaiskäyttöaikaan.

Tietojen pohjalta voidaan havaita kaavamaisuuksia tai tendenssejä ja tätä kautta mahdollisesti selvittää yleinen vianaiheuttaja.

 

Lue lisää I/O-rajapintaliittymästä täältä tai tutustu muihin I/O-vaihtoehtoihin alla.

Bluetooth®-sanamerkki ja -logot ovat Bluetooth SIG Inc:n omistamia rekisteröityjä tavaramerkkejä, joita LINAK® käyttää lisenssillä.

IC Integrated Controller™

Sisäänrakennetut liittymävaihtoehdot ovat vain yksi monista sisäänrakennettua ohjauselektroniikkaa käyttävien IC-karamoottoreidemme eduista

Lisätietoja

Haluatko kysyä jotakin?

- Tiimimme avustaa yritystäsi mielellään antamalla teknisiä tietoja, ohjeita projektien käynnistämiseen ja paljon muuta.