Ota yhteyttä meihin
Teknologia & trendit

Materiaalinkäsittelyn tulevaisuus on automaatiossa

Mobiilirobotit hoitavat jo nyt monet teollisuuden raskaista rutiinitehtävistä. Ne myös käsittelevät mitä erilaisimpia materiaaleja nykyaikaisissa varastoissa. Vihivaunut ja itsenäiset mobiilirobotit ovat erinomaisia työkaluja seuraavaan teolliseen vallankumoukseen, ja niiden avulla voidaan parantaa ergonomiaa, turvallisuutta ja tehokkuutta kaikkialla maailmassa.

Materiaalinkäsittelyn tulevaisuus on automaatiossa

Näe täällä oma vihivaunumme työn touhussa

 

Nykyisin on entistä vaikeampaa löytää työntekijöitä, jotka haluavat tehdä raskasta ruumiillista työtä. Samaan aikaan yritykset eri puolilla maailmaa pyrkivät optimoimaan varastotilansa, tekemään valmistuksesta joustavampaa ja hyödyntämään henkilöstönsä osaamista entistä tehokkaammin, joten ne pyrkivät automatisoimaan prosessejaan, parantamaan tehokkuutta ja säästämään kustannuksia.

Tämä on selkeä maailmanlaajuinen trendi, ja yksi tapa saavuttaa kaikki edellä mainittu on lisätä mobiilirobottien ja vihivaunujen käyttöä. Tällaiset älykkäät koneet tulevat käsittelemään tehdasteollisuudessa hyvin monenlaisia materiaaleja ja helpottamaan varastonhallintaa lähes kaikkialla maailmassa.

A3:n (Association for Advancing Automation) mukaan 95 % kaikista varastoista on vielä automatisoimatta. Interact Analysis kuitenkin arvioi, että mobiilirobottien käyttö tulee lisääntymään 10 % vuoteen 2025 mennessä. Tuolloin robotteja tulee olemaan käytössä noin 2 miljoonaa.

 

Lastauslavoilla varustetut koneet suosituimpia

Nykymarkkinoiden lähempi tarkastelu paljastaa, että lastauslavalliset mobiilirobotit ja vihivaunut ovat kaikkein suosituimpia. Niiden tavallisimpia tehtäviä ovat esimerkiksi kuormalavojen, laatikoiden ja hyllyjen siirtäminen. Paitsi että mobiilirobotit kuljettavat tavaraa paikasta toiseen, niitä käytetään moderneissa tehtaissa yhä useammin myös eräänlaisina joustavina kuljetuslinjoina.

Jotta robotit voisivat käsitellä riittävän suuria kuormia, niihin tarvitaan vankka pystysuora nostolaite. LINAKilla® on tällaisista ratkaisuista vuosien kokemus, joten voimme auttaa yritystäsi löytämään oikeanlaisen ratkaisun tämäntyyppisiin käyttökohteisiin.

 

Tarkkuus ja luotettavuus ovat keskeisiä tekijöitä

Loppukäyttäjien tarpeiden täyttämiseksi materiaalinkäsittelyn – valmistuksesta aina logistiikkaan – on oltava sekä tarkkaa että luotettavaa. LINAKin liiketoiminnan kehitysjohtaja Heiko Kleinederin mukaan LINAK-karamoottorit soveltuvat ihanteellisesti mobiilirobotteihin.

”Tarkkuus ja luotettavuus ovat olleet LINAK-karamoottorien ominaisuuksia jo vuosikymmeniä. Sähkökäyttöisiä ratkaisujamme hyödyntävät itsenäisesti liikkuvat robotit ja vihivaunut ovat riippuvaisia juuri näistä ominaisuuksista, sillä muuten niistä ei ole hyötyä omistajilleen”, Kleineder kertoo ja jatkaa:

”CANopen- tai IO-Link-liitännän ja takaisinkytkentäsignaalien ansiosta karamoottorimme ovat erittäin helposti integroitavissa nykyaikaisiin mobiilirobotteihin, ja ne tukevat myös digitaalisia kaksosia. Pitkäikäiset ja huoltovapaat karamoottorimme ovat juuri niin luotettavia kuin asiakkaamme haluavatkin. Olemme tottuneet kehittämään asiakkaillemme räätälöityjä ratkaisuja, ja teemme usein yhteistyötä asiakkaidemme kanssa, jotta lopputulos olisi tismalleen sellainen kuin asiakas haluaakin. Tiedämme tämän kokemuksesta!”

Jos haluat lisätietoja sähkökäyttöisten karamoottorien käytöstä vihivaunuissa ja mobiiliroboteissa, ota yhteyttä paikalliseen LINAK-tytäryhtiöön.

 

Materiaalinkäsittelyratkaisumme

Haluatko lisätietoja LINAKin ratkaisuista itsenäisiin mobiilirobotteihin? Voit tutustua esimerkiksi asiakkaidemme Scallogin, Smart Roboticsin jaInSystems Automationin mielenkiintoisiin ratkaisuihin.

ScallogScallog
Smart RoboticsSmart Robotics
InSystems AutomationInSystems Automation
 
 

 
Actuator Academyn logo karamoottoritekniikasta

Tutustu Actuator Academy™-osioon
Katso, mikä tekee karamoottoreista ihanteellisia teollisuuskäyttöön, ja lue lisää niiden taustalla toimivasta teknologiasta.

Tervetuloa LINAK Actuator Academy™ -osioon

 

 

LINAKilla on ensimmäinen tämäntyyppinen vihivaunu koko Skandinaviassa

Me LINAKilla tiedämme, mitä hyötyä vihivaunuista on prosessien automatisoinnissa, ja miten niitä hyödynnetään mahdollisimman tehokkaasti henkilöstöön kohdistuvan fyysisen rasituksen vähentämiseksi.

Tuotantolaitoksellamme Tanskassa käytämme koneistuksessa vihivaunua raskaisiin nostotehtäviin. Kone siirtää noin 40 tonnin edestä karoja joka päivä. Tämä on erittäin tärkeä tehtävä, joka aiemmin tehtiin manuaalisesti kärryillä.

Vihivaunumme on täysin itsenäinen ja toimii saumattomasti henkilöstömme rinnalla. Se siirtää karojen osat oikeisiin käsittelypisteisiin. Näin varmistetaan, että materiaalit liikkuvat sulavasti ja ovat oikeissa paikoissa, ja että varastotiedot pysyvät ajan tasalla.

LINAK otti vihivaunun käyttöön erityisesti henkilöstönsä ergonomian ja turvallisuuden parantamiseksi. Vihivaunun käyttöönoton ansiosta virheitä sattuu vähemmän, sillä yhä useammat prosesseistamme ovat tietokoneilla ohjattuja.

Vihivaunumme on ensimmäinen laatuaan koko Skandinaviassa, ja se hyödyntää LINAK LA25- ja LA36-karamoottoreita.
Kutsumme konetta Marieksi, ja voit nähdä Marien käytännön työssä tällä videolla.

 
Lineaaristen karamoottoreiden takaisinkytkentäliitännät | Actuator Academy™ play-icon

Actuator Academy™ | Lineaaristen karamoottoreiden takaisinkytkennät

Älykästä liikettä lineaarisilla karamoottoreilla | Actuator Academy™ play-icon

Actuator Academy™ | Älykästä liikettä lineaarisilla karamoottoreilla

Lineaaristen karamoottoreiden konfigurointiohjelmisto | Actuator Academy™ play-icon

Actuator Academy™ | Lineaaristen karamoottoreiden konfigurointiohjelmisto

Tiedostot

LINAK-testien esittely

Testaamme kaikki karamoottorien komponentit perusteellisesti omassa testikeskuksessamme. Lue lisää tästä esitteestä.

TECHLINE-tuotevalikoima

Tutustu kestäviin ja voimakkaisiin TECHLINE-tuotteisiin. Rakennettu kestämään kovaa käyttöä ja ankaria olosuhteita.

Karamoottorit materiaalinkäsittelyn mobiilirobotteihin

LINAK toimittaa luotettavia ratkaisuja materiaalinkäsittelyn nostolaitteisiin. Katso, miksi sähkökäyttöiset karamoottoriratkaisumme soveltuvat ihanteellisesti mobiilirobotteihin ja trukkeihin.

Haluatko kysyä jotakin?

- Tiimimme avustaa yritystäsi mielellään antamalla teknisiä tietoja, ohjeita projektien käynnistämiseen ja paljon muuta.

Ota yhteyttä