Teknologia & trendit

Materiaalinkäsittelyn tulevaisuus on automaatiossa

Liikkuvat robotit hoitavat jo nyt monet teollisuuden raskaista rutiinitehtävistä. Ne myös käsittelevät mitä erilaisimpia materiaaleja nykyaikaisissa varastoissa. Vihivaunut (AGV, automated guided vehicle) ja mobiilirobotit (AMR, autonomous mobile robot) ovat sopivia työkaluja seuraavaan teolliseen vallankumoukseen, ja niiden avulla voidaan parantaa ergonomiaa, turvallisuutta ja tehokkuutta kaikkialla maailmassa.

Tästä näet oman vihivaunumme työn touhussa

 

Nykyisin on entistä vaikeampaa löytää työntekijöitä, jotka haluavat tehdä raskasta ruumiillista työtä. Samaan aikaan yritykset eri puolilla maailmaa pyrkivät optimoimaan varastotilansa, tekemään valmistuksesta joustavampaa ja hyödyntämään henkilöstönsä osaamista entistä tehokkaammin, joten ne pyrkivät automatisoimaan prosessejaan, parantamaan tehokkuutta ja säästämään kustannuksia.

Tämä on selkeä maailmanlaajuinen trendi, ja yksi tapa saavuttaa kaikki edellä mainittu on lisätä itsenäisesti liikkuvien robottien ja automaattitrukkien käyttöä. Tällaiset älykkäät koneet tulevat käsittelemään tehdasteollisuudessa hyvin monenlaisia materiaaleja ja auttamaan varastonhallintaa lähes kaikkialla maailmassa. Brittiläisen tutkimuslaitos Interact Analysisin mukaan liikkuvien robottien markkinoiden kasvu tulee olemaan yli kaksinumeroista vuosina 2017–2022, ja markkinoiden arvo tulee olemaan 7 miljardia Yhdysvaltain dollaria vuonna 2022.

Lastauslavoilla varustetut koneet suosituimpia
Nykymarkkinoiden lähempi tarkastelu paljastaa, että lastauslavalliset AMR:t ja AGV:t ovat kaikkein suosituimpia. Niiden tavallisimpia tehtäviä ovat esimerkiksi kuormalavojen tai hyllyjen siirtäminen paikasta A paikkaan B. Lavojen käsittelyyn tarvitaan kestävä pystysuora nostolaite, ja LINAKilla® on vuosien kokemus juuri niiden valmistamisesta.

Tarkkuus ja luotettavuus ovat keskeisiä tekijöitä
Loppukäyttäjien tarpeiden täyttämiseksi materiaalien käsittelyn – valmistuksesta aina logistiikkaan – on oltava sekä tarkkaa että luotettavaa. LINAKin® liiketoiminnan kehitysjohtaja Heiko Kleinederin mukaan juuri tämä tekee LINAK®-karamoottoreista ihanteellisia liikkuviin robotteihin.

”Tarkkuus ja luotettavuus ovat olleet LINAKin® sähkökäyttöisten lineaaristen karamoottoreiden ominaisuuksia jo vuosikymmeniä. Sähkökäyttöisiä ratkaisujamme hyödyntävät itsenäisesti liikkuvat robotit ja AGV:t ovat riippuvaisia juuri näistä ominaisuuksista, sillä muuten niistä ei ole hyötyä omistajilleen”, Kleineder kertoo ja jatkaa:

”CANopen-rajapintaa ja takaisinkytkentävaihtoehtoja hyödyntävät karamoottorimme ovat lisäksi erittäin helppoja integroida nykyaikaisiin liikkuviin robotteihin. Pitkäkestoiset ja huoltovapaat karamoottorit ovat juuri niin luotettavia kuin tarkimmatkin laitevalmistajat haluavat. Olemme tottuneet kehittämään asiakkaillemme joustavia ratkaisuja, ja teemme usein yhteistyötä laitevalmistajien kanssa, jotta lopputulos olisi tismalleen sellainen kuin asiakas haluaakin. Tiedämme tämän kokemuksesta!”

Jos haluat lisätietoja sähkökäyttöisten karamoottorien käytöstä vihivaunuissa ja mobiiliroboteissa, ota yhteyttä paikalliseen LINAK-tytäryhtiöön.

 

 
Karamoottoriteknologiaa käsittelevän Actuator Academyn logo

Actuator Academy™
Katso, mikä tekee karamoottoreista ihanteellisia teollisuuskäyttöön, ja lue lisää niiden teknologiasta.

Tervetuloa LINAK Actuator Academy™ -osioon

 

 

LINAKilla on ensimmäinen tämäntyyppinen vihivaunu koko Skandinaviassa

Me LINAKilla tiedämme, mitä hyötyä AGV:ista on prosessien automatisoinnissa, ja miten niitä hyödynnetään mahdollisimman tehokkaasti henkilöstöön kohdistuvan fyysisen rasituksen vähentämiseksi.

Tuotantolaitoksellamme Tanskassa käytämme koneistuksessa AGV:ta raskaisiin nostotehtäviin. Kone siirtää noin 40 tonnin edestä karoja joka päivä. Tämä on erittäin tärkeä tehtävä, joka aiemmin tehtiin manuaalisesti kärryjen avulla.

AGV:mme on täysin itsenäinen ja toimii saumattomasti henkilöstömme rinnalla siirtäen tarvittavat karat oikeisiin käsittelypisteisiin. Näin varmistetaan, että materiaalit liikkuvat sulavasti ja ovat oikeissa paikoissa, ja että varastotiedot pysyvät ajan tasalla.

LINAK otti AGV:n käyttöön erityisesti henkilöstönsä ergonomian ja turvallisuuden parantamiseksi. Vihivaunun käyttöönoton jälkeen virheitä sattuu vähemmän, sillä yhä useammat prosesseistamme ovat tietokoneilla ohjattuja.

AGV:mme on ensimmäinen laatuaan koko Skandinaviassa, ja siinä on käytössä LINAK LA25 ja LA36  -karamoottorit. Kutsumme konetta Marieksi, ja voit nähdä Marien käytännön työssä tässä videossa.

 
LINAK TECHLINE Tutkimus, tuotekehitys ja tuotanto – Kurkistus kulissien taakse play-icon

LINAK TECHLINE Tutkimus, tuotekehitys ja tuotanto – Kurkistus kulissien taakse

Lineaaristen karamoottoreiden takaisinkytkentäliitännät | Actuator Academy™ play-icon

Actuator Academy™ | Lineaaristen karamoottoreiden takaisinkytkennät

Älykästä liikettä lineaarisilla karamoottoreilla | Actuator Academy™ play-icon

Actuator Academy™ | Älykästä liikettä lineaarisilla karamoottoreilla

Lineaaristen karamoottoreiden konfigurointiohjelmisto | Actuator Academy™ play-icon

Actuator Academy™ | Lineaaristen karamoottoreiden konfigurointiohjelmisto

Tiedostot

LINAK-testien esittely

Testaamme kaikki karamoottorien komponentit perusteellisesti omassa testikeskuksessamme. Lue lisää tästä esitteestä.

TECHLINE-tuotevalikoima

Tutustu kestäviin ja voimakkaisiin TECHLINE-tuotteisiin. Rakennettu kestämään kovaa käyttöä ja ankaria olosuhteita.

Haluatko tietää, mitä kaikkea älykkäillä karamoottoreilla voi saada aikaan?

Katso, millaisia suhteellisia ja absoluuttisia takaisinkytkentävaihtoehtoja integroitua ohjainta käyttäviin karamoottoreihin on saatavilla. Katso myös, millaisia toimintoja älykkäisiin karamoottoreihin voidaan ohjelmoida.

Intelligent movement

Haluatko kysyä jotakin?

- Tiimimme avustaa yritystäsi mielellään antamalla teknisiä tietoja, ohjeita projektien käynnistämiseen ja paljon muuta.