Ota yhteyttä meihin
Referenssi

Tarkkuusviljely LINAKin tuotteiden avulla

Fritzmeier Umwelttechnik on yhdessä Münchenin/Weihenstephanin teknillisen yliopiston kanssa kehittänyt järjestelmän, joka sekä arvioi pellon sadonkorjuupotentiaalin että analysoi kasvien kasvua.

Referenssi tarkkuusviljelystä

Maaperätiedot kerätään GPS-vastaanottimella. Kasvien kasvuaste määritetään optisen anturin avulla.

ISARIA-järjestelmällä maanviljelijä voi maksimoida sadon määrän. Lisäksi viljelijät säästävät kustannuksissa, sillä lannoitetta levitetään vain sen verran kuin kasvit tarvitsevat.

Tärkeä osa järjestelmää on traktorin etuhydrauliikkaan liitettävä mekanismi.

Fritzmeierin insinöörit päättivät tietoisesti olla käyttämättä hydraulista järjestelmää.

Usein traktorien etuosassa ei ole vapaita hydraulisia liitäntöjä. Tästä syystä käytimme sähkökäyttöisiä karamoottoreita”, toteaa Johan Janker, Fritzmeier Umwelttechnikin kehitysinsinööri.

Antureille on varmasti aina tarjolla virtalähde. Jankerin mukaan toiminnallinen valmius on yksi sähköisen järjestelmän lisäeduista. 

Laitteistoa hyödynnetään pääsääntöisesti kausiluontoisesti, minkä seurauksena saattaa tulla pitkiä käyttökatkoja”.

Hydrauliset järjestelmät eivät aina toimi parhaalla mahdollisella tavalla kausiluontoisessa käytössä. LINAKin sähköiset karamoottorit ovat käytännössä huoltovapaita ja aina käyttövalmiita. Lisäksi niiden ohjaus tapahtuu suoraan ISARIA-järjestelmän elektroniikalla. Ratkaisu on kustannustehokas ja sen asentaminen on helppoa.

LA36-tuotesarjaan kuuluvat LINAK-karamoottorit ylittävät voimavaatimukset kirkkaasti. Anturien sujuvaan liikuttamiseen sisään ja ulos vaaditaan 4000 Newtonin voima. Lineaarinen LA36-karamoottori pystyy tuottamaan jopa 10 000 N:n voiman.

Fritzmeierin insinööreille voimavaatimustakin tärkeämpää on karamoottorin kestävyys.

Ilmastotesteissä varmistamme, että karamoottorimme toimivat äärimmäisissä lämpötiloissa ja kestävät nopeita lämpötilamuutoksia”, Linak GmbH:n toimitusjohtaja Soren Hother Rasmussen selittää.

Joissakin testeissä karamoottorien on toistuvasti kestettävä ympäristön lämpötiloja, jotka vaihtelevat +100 ja –30 asteen välillä, ja pysyttävä toimintakunnossa. Lisäksi niitä altistetaan useille eri kemikaaleille.

Helppoon integraatioon ja vahvuuteen liittyvien etujen lisäksi Janker mainitsee vielä yhden karamoottorien edun: karamoottorin itsepidättyvyyskyvyn. Karan ollessa ulkoasennossa karamoottori ei tarvitse lainkaan lisäenergiaa, ja itsepidättyvyyskyvyn ansiosta kara pysyy asennossaan.

Sähkökäyttöisten karamoottorien erityisenä etuna on mahdollisuus integroida ne osaksi jo olemassa olevia sähköisiä järjestelmiä. Jos sovelluksessa tarvitaan esimerkiksi sijaintitietoa, hydraulisessa järjestelmässä se voidaan toteuttaa vain lisäosien avulla.

Jankerin mukaan sähkökäyttöisillä säätöjärjestelmillä on maanviljelyssä yhä paljon mahdollisia käyttökohteita. 

Monet hydraulijärjestelmät voidaan jo korvata sähkökäyttöisillä järjestelmillä. Niiden ohjaus on yksinkertaista, ja ne on helppo integroida osaksi järjestelmää. Sähköiset järjestelmät tulevat yleistymään entisestään”, Janker ennustaa.

Fritzmeier Umwelttechnikin uuden ISARIA-järjestelmän kehittämisessä tarvittiin kaukonäköistä insinöörityötä niin anturiteknologiassa ja tietojenkäsittelyssä kuin myös mekaanisessa toiminnassa ja säätöjen toteuttamisessa.

Sähköisesti tehtävät säädöt tarjoavat monia mahdollisuuksia maataloudessa ja niiden integroiminen on helppoa.

Ota yhteyttä LINAKin TECHLINE-myyntiin, jos haluat tarkempia tietoja ja lisää ehdotuksia levittimiin ja muihin maatalouskoneisiin soveltuvista karamoottoriratkaisuista.

LINAK® TECHLINE® -divisioonan sähkökäyttöiset lineaariset karamoottoriratkaisut maatalouskoneisiin play-icon

LINAK TECHLINE -segmentin sähkökäyttöiset lineaariset karamoottoriratkaisut maatalouskoneisiin

Rikkoutumaton play-icon

Rikkoutumaton

Tiedostot

Focus on mobile agriculture

Tässä esitteessä kerrotaan niistä ratkaisuista ja hyödyistä, joita LINAK on tarjonnut maatalousalalle yli 25 vuoden ajan.

TECHLINE-tuotevalikoima

Tutustu kestäviin ja voimakkaisiin TECHLINE-tuotteisiin. Rakennettu kestämään kovaa käyttöä ja ankaria olosuhteita.

LINAK-testien esittely

Testaamme kaikki karamoottorien komponentit perusteellisesti omassa testikeskuksessamme. Lue lisää tästä esitteestä.

Haluatko kysyä jotakin?

- Tiimimme avustaa yritystäsi mielellään antamalla teknisiä tietoja, ohjeita projektien käynnistämiseen ja paljon muuta.

Ota yhteyttä