Ota yhteyttä meihin
Referenssi

Miedema: Tehokkaammin toimiva työprosessi LINAK-karamoottoreiden avulla

Hollantilainen maatalouskoneiden valmistaja Miedema tarjoaa kattavan valikoiman perunanviljelyyn tarkoitettuja koneita alkaen maanparannuksesta ja istutuksesta sadon puhdistamiseen, varastointiin ja lajitteluun.

Referenssi työprosessin parantamisesta
Perunanviljely vaatii koneilta
  • Vahvaa rakennetta
  • Suoritustehoa
  • Kestävyyttä

Istutuslaitteet ja istutusetäisyys on pystyttävä säätämään kasvupaikan mukaan sadon ja perunakoon optimoimiseksi. Jokainen istutuslaite on voitava kytkeä käyttöön ja käytöstä pois erikseen. Järjestelmän mekanismi on automatisoitu kahdella LINAKin sähkökäyttöisellä karamoottorilla

Ne on yhdistetty suoraan Miedeman ohjausjärjestelmään, jota ohjataan kosketusnäytöllä traktorin ohjaamosta.

Miedeman suunnittelijat ovat kehittäneet sähkökäyttöisiin karamoottoreihin perustuvan rivinsulkutoiminnon. Erona hydraulijärjestelmiin on se, että sähkökäyttöisen ohjausyksikön käyttö on huomattavasti yksinkertaisempaa ja edullisempaa. Hydraulisessa järjestelmässä on oltava kaksi liitäntää. Sähkökäyttöisessä karamoottorissa niitä tarvitaan vain yksi. 

Sähköisessä järjestelmässä on vähemmän komponentteja, minkä ansiosta se on huomattavasti edullisempi”, Miedeman teknisen tuen päällikkö Christiaan Poot selittää. Korkean suojausluokan LA12-karamoottoreita käytetään säätöön osana tätä järjestelmää.

Karamoottoreiden täytyy kestää niin tärinää kuin pölyä ja kosteuttakin. LA12-karamoottorin etuna on myös sen kompakti koko.

Pyrimme korvaamaan hydrauliset järjestelmät sähkökäyttöisillä järjestelmillä aina, kun se on mahdollista. Sähkökäyttöisissä karamoottoreissa ei ole vuotoja ja niiden huoltaminen on myös todella yksinkertaista”, Christiaan Poot toteaa.

Tarkka telojen säätö puhdistusvaiheessa
Maasta noston jälkeen perunat puhdistetaan ensimmäisen kerran. Miedema valmistaa myös puhdistus- ja lajitteluyksiköillä varustettuja syöttökuljettimia, joiden telatyypit vaihtelevat koneen toteutustavan mukaan. Tavallisessa syöttökuljettimessa on yksi puhdistustelasarja.

Jos perunat halutaan lajitella myös koon mukaan, koneeseen lisätään toinen telayksikkö. Tähän asti viljelijät ovat säätäneet telojen väliä manuaalisesti kammella. Kammen kääntäminen liikuttaa tankoja, joilla säädetään kuutta, seitsemää tai kahdeksaa telaa rinnakkain. Perunoista irtoava lika pyrkii kuitenkin tukkimaan viputankojen mekanismit. Lisäksi maksimietäisyyden ylittävä liike vaurioittaa tankoja.

Nyt Miedema tarjoaa sähkökäyttöisesti säädettäviä teloja edulliseen lisähintaan. 

Telojen tarkka säätö LA35:llä

Ratkaisu perustuu kahteen sähkökäyttöiseen LINAK-karamoottoriin, jotka siirtävät teloja tarkasti 5–65 millimetriä annettujen asetusten mukaan. Tarkan säädön ansiosta koko mekanismi on suojattu, joten väli pysyy samana eivätkä telat liiku suositusrajojen ulkopuolelle. 

Kahden LINAK-karamoottorin välinen kommunikaatio takaa yhdensuuntaisen siirtymisen, ja se on tärkeä tekijä tasakokoisten perunoiden seulomiseksi 2,40 metrin levyisiltä puhdistus- ja lajitteluteloilta.

Sähkökäyttöinen säätö parantaa myös työskentelymukavuutta.

Olemme todenneet, että sähköinen säädettävyys säästää paljon aikaa. Säätäminen tapahtuu mukavasti ja nopeasti ja puhdistus sujuu ongelmitta”, hollantilainen perunanviljelijä Henry van der Woerd kertoo.

MH 241 -syöttökuljettimessa käytetään LINAK LA35 -karamoottoreita. Niiden 6000 N:n voima riittää hyvin koko telamekanismin säätöön. Tukeva alumiinikotelo varmistaa karamoottorin kestävyyden raskaissa ja pölyisissä olosuhteissa.

Miedemalle sähkökäyttöinen telansäätö merkitsee tärkeän edun tarjoamista käyttäjille. Sen ansiosta Miedema on kasvattanut markkinaosuuttaan perunanviljelymarkkinoilla.

Ota yhteyttä LINAKin TECHLINE-myyntiin, jos haluat tarkempia tietoja ja lisää ehdotuksia erilaisista maatalouden järjestelmiin soveltuvista karamoottoriratkaisuista.

*Lokakuussa 2017 Miedeman nimi vaihtui Dewulfiksi.

Rikkoutumaton play-icon

Rikkoutumaton

IC- ja BUS-väyläohjauksella voi seurata karamoottorien liikettä play-icon

IC- ja BUS-väyläohjauksella voi seurata karamoottorien liikettä

Tiedostot

Focus on mobile agriculture

Tässä esitteessä kerrotaan niistä ratkaisuista ja hyödyistä, joita LINAK on tarjonnut maatalousalalle yli 25 vuoden ajan.

TECHLINE-tuotevalikoima

Tutustu kestäviin ja voimakkaisiin TECHLINE-tuotteisiin. Rakennettu kestämään kovaa käyttöä ja ankaria olosuhteita.

LINAK-testien esittely

Testaamme kaikki karamoottorien komponentit perusteellisesti omassa testikeskuksessamme. Lue lisää tästä esitteestä.

Haluatko kysyä jotakin?

- Tiimimme avustaa yritystäsi mielellään antamalla teknisiä tietoja, ohjeita projektien käynnistämiseen ja paljon muuta.

Ota yhteyttä