Referenssi

LINAKin karamoottorit New Hollandin leikkuupuimureissa

New Holland käyttää leikkuupuimureissaan sähkökäyttöisiä karamoottoreita. Sähkökäyttöisten karamoottoreiden etuihin kuuluvat helpon integroinnin lisäksi lukuisat eri säätömahdollisuudet.

Säätö, asemointi, siirto – sähkökäyttöiset karamoottorit suorittavat useita toimintoja leikkuupuimurissa. Ja tulevaisuudessa niitä on vielä enemmän. Michaël Carpentier, joka työskentelee New Hollandin tuotekehityspäällikkönä Belgian Zedelgemissä, on vakuuttunut siitä.

Yhdessä tiiminsä kanssa hän tutkii parhaita tapoja parantaa leikkuupuimurin tehokkuutta ja ympäristöystävällisyyttä sekä kuljettajan mukavuutta. Sähkökäyttöisillä karamoottoreilla on siinä tärkeä rooli.

Sadon maksimoimiseksi laitteistoa on voitava säätää tarkasti, ja tällöin tarvitaan täsmällisiä asematietoja. LINAKin sähkökäyttöiset LA36-karamoottorit ovat ratkaisu juuri tähän. Ne suorittavat tehtävän huomattavasti tarkemmin kuin hydrauliset järjestelmät, joissa takaisinkytkentä ja asematieto vaativat teknisesti paljon monimutkaisempaa ratkaisua.

Karamoottorilta aseman takaisinkytkentä saadaan joko analogisena tai digitaalisena signaalina, minkä ansiosta karamoottori on helppo integroida väyläohjaukseen.

Leikkuupuimureissa käytetään karamoottoreita esimerkiksi oljenlevitysjärjestelmän säätämiseen. Tarvittaessa New Hollandin leikkuupuimurit varustetaan olkisilppurin taakse kiinnitettävällä Opti-Spread-oljenlevittimellä. Sen avulla koneen kuljettaja voi hallita oljenlevityksen suuntaa ja leveyttä. Oljet levittävää kahta kiekkoa ohjataan LINAK LA36 -karamoottoreilla.

Käytämme sähkökäyttöisiä karamoottoreita hyvin usein hydraulisten järjestelmien sijaan, koska niissä ei ole öljyvuotojen riskiä”, Michaël Carpentier toteaa.

Lujuus on kaikki kaikessa
LINAK LA36 -karamoottorit täyttävät kaikki niiden lujuudelle ja iskunkestävyydelle asetetut vaatimukset. Vankan alumiinikotelon ja korkean suojausluokan (dynaaminen IP66, staattinen IP69K) ansiosta karamoottori soveltuu monentyyppisiin tehtäviin maatalouden erilaisissa sovelluksissa.

Kestävää rakennetta tarvitaan myös suojaamaan lian, pölyn ja veden kaltaisilta ulkoisilta tekijöiltä.

Onnistumisen avain on toimintavarmuus iskuja ja tärinää sisältävissä ympäristöissä. LA36:lla säädetään esimerkiksi puimurin seulastoa puintityössä rinteisessä maastossa. Rinteen kaltevuudesta riippuen karamoottori siirtää täyttyneen seulan sivukorkeutta niin, että seula kuormittuu puinnin aikana aina tasaisesti ja puinti ei keskeydy.

Karamoottori altistuu jatkuvalle tärinälle”, Carpentier selittää. ”Siitä huolimatta sen on toimittava koko ajan luotettavasti ja ilman ongelmia”.

Karamoottoreita kehittäessään LINAK käyttää paljon aikaa ja resursseja niiden testaamiseen lukuisissa erilaisissa toimintaympäristöissä. Niiden on kestettävä kylmyyttä, kuumuutta, nestemäisiä kemikaaleja ja iskuja. Vasta kun karamoottori on läpäissyt kaikki nämä testit, se päästetään tuotantoon ja toimitetaan lopulta asiakkaalle.

Mallista riippuen yhdessä leikkuupuimurissa voi olla jopa 13 karamoottoria.

Ota yhteyttä LINAKin TECHLINE-myyntiin®, jos haluat tarkempia tietoja ja lisää ehdotuksia leikkuupuimureihin ja muihin maatalouden järjestelmiin soveltuvista karamoottoriratkaisuista.
Lineaariset karamoottoriratkaisut leikkuupuimureihin play-icon

Lineaariset karamoottoriratkaisut leikkuupuimureihin

Rikkoutumaton play-icon

Rikkoutumaton

Move for the Future – integroidun ohjauksen sisältävät karamoottorit play-icon

Move for the Future – integroidun ohjauksen sisältävät karamoottorit

Tiedostot

Focus on mobile agriculture

Tässä esitteessä kerrotaan niistä ratkaisuista ja hyödyistä, joita LINAK on tarjonnut maatalousalalle yli 25 vuoden ajan.

TECHLINE-tuotevalikoima

Tutustu kestäviin ja voimakkaisiin TECHLINE-tuotteisiin. Rakennettu kestämään kovaa käyttöä ja ankaria olosuhteita.

Move for the future

Lue IC-karamoottoreiden liikkeen mahdollisuuksista tulevaisuuden käyttökohteissa.

Move on - go electric!

Lue karamoottoriratkaisujen eduista hydraulisiin järjestelmiin verrattuna.

Haluatko kysyä jotakin sähkökäyttöisestä karamoottoritekniikasta?

- Tiimimme avustaa yritystäsi mielellään antamalla teknisiä tietoja, ohjeita projektien käynnistämiseen ja paljon muuta.

Tilaa LINAKin uutiskirje

Seuraa karamoottoriteknologian kehitystä sekä sitä, miten tämänhetkiset megatrendit vaikuttavat siihen ja miten se vastaa tulevaisuuden globaaleihin haasteisiin.