Ota yhteyttä meihin
Teknologia & trendit

Laske karamoottorin käyttöikä

LINAK tarjoaa perusteellisten B10-testaustietojen pohjalta kehitetyn laskentatyökalun teollisuuden käyttökohteisiin tarkoitettujen sähkökäyttöisten karamoottoriensa käyttöiän arviointiin. Paitsi että työkalun avulla on helpompi arvioida käyttökohteessa tarvittavat huollot, se voi olla myös ensiarvoisen tärkeä apuneuvo oikeanlaista karamoottoria valittaessa.

Kellotaululla varustetut hammaspyörät ilmaisevat karamoottorin arvioidun käyttöiän

Valmistipa yrityksesi sitten raskaita ajoneuvoja, teollisuus- tai maatalouskoneita tai muita teolliseen käyttöön tarkoitettuja laitteita, ratkaisussanne käytettävien karamoottorien käyttöiän ennustamisesta voi olla paljon hyötyä sekä uusien ratkaisujen kehittämisessä että olemassa olevien ratkaisujen huollon suunnittelussa.

 

Karamoottorin käyttöiän arviointi B10-datan perusteella

B10 on tuotteiden käyttöiän arviointiin käytettävä arvo. Se ilmoittaa tilastojen perusteella odotettavissa olevan käyttöiän ja viittaa siihen, että vähintään 90 % hankituista tuotteista joko täyttää tai ylittää arvioidun käyttöikänsä, kun niitä käytetään niiden tuote-eritelmien mukaisesti. Jäljelle jäävät 10 % eivät saata täyttää näitä odotuksia.

Jotta tuotteen käyttöikä voitaisiin arvioida mahdollisimman tarkasti, tarvitaan merkittävä määrä testisykleistä saatua tietoa, ja näin on myös teollisuuskäyttöön tarkoitettujen karamoottorien tapauksessa. Kun testattavina ovat erittäin kestävät karamoottorit, testikeskukselta vaaditaan merkittävää kapasiteettia ja testaajilta kärsivällisyyttä.

”LINAKin tunteville myös testikeskuksemme on tuttu. Se on koko toimialan kattavimpia”, toteaa LINAKin® liiketoiminnan kehitysjohtaja Søren Buck. ”On täysin luonnollista, että juuri me tarjoamme ensimmäisenä asiakkaillemme verkkopohjaisen työkalun käyttöiän arviointiin, ja B10 oli tähän tehtävään sopivin ja realistisin arvo.”

 

Testausympäristö pitkäaikaisille testeille

Søren Buck tiimeineen aloitti B10-testaamisen suositulla  LA36-karamoottorilla ja varasi LINAKin testikeskuksesta alueen, jolle asennettiin kolme kuuden karamoottorin ryhmää samanlaisiin käyttöolosuhteisiin. Ensimmäistä ryhmää testattiin 100 prosentin kuormalla, toista 50 prosentin kuormalla ja kolmatta 25 prosentin kuormalla. Buckin tiimille selvisi nopeasti, että testausprosessista tulisi pitkä.

”Rasitimme kaikkien ryhmien kaikkia karamoottoreita aivan äärirajoilleen. Kun niiden käyttöikä päättyi, laskimme kunkin karamoottorin suorituskykytietojen ja käyttöjaksojen määrän pohjalta niiden B10-käyttöikäkäyrän”, Buck kertoo. ”Ne, jotka tuntevat LA36-karamoottorin, tietävät, miten kestävä se on. Sen loppuunkuluttamiseen kuluu varsin paljon aikaa, joten tämä oli todellakin pitkäaikainen testi.”

 

B10-käyttöikäarviot ovat tulleet jäädäkseen

Testien tulokset ovat testausajan pituudesta huolimatta erittäin hyödyllisiä. LINAKin tarkoituksena on lisätä B10-välilehti jokaisen teollisuuskäyttöön tarkoitetun karamoottorinsa tuotesivulle. Kun asiakas siirtyy välilehdelle, hänen tarvitsee vain syöttää käyttökohteen kuorma- ja iskunpituustiedot. Työkalu laskee tältä pohjalta käyttökohteessa olevien karamoottorien arvioidun B10-käyttöiän.

Työkalun antaman arvion lisäksi on toki otettava huomioon myös joitakin muuttujia. B10-laskelma ei esimerkiksi ota huomioon ilmankosteuden, lämpötilanvaihteluiden ja ajoittaisen tärinän aiheuttamia vaikutuksia.

Søren Buck tiivistää vielä lopuksi: ”Olen vakuuttunut siitä, että B10-laskentatyökalua arvostavat erityisesti ne loppukäyttäjät, joiden käyttämät karamoottorit sijaitsevat vaikeapääsyisissä paikoissa. On erittäin hyödyllistä tietää laitteiden todennäköinen käyttöikä, jotta koko käyttökohteen huoltokatkokset voitaisiin ennustaa.”


Voit testata LA36-karamoottorin käyttöikälaskuria tai pyytää lisätietoja B10-käyttöikälaskurista tai LINAK-karamoottorijärjestelmistä ottamalla yhteyttä paikalliseen LINAK-tytäryhtiöön.

B10-käyttöikälaskuri
 
 
 

Kiinnostuitko B10-käyttöikälaskurista?

Haluatko kuulla enemmän mikä B10 on, ja miten keräämme laskuria varten käyttöstatistiikkaa joita käytetään B10-käyttöiän arvioinnissa? Katso alla oleva Actuator Academy -videomme, josta saat myös selville suurimmat hyödyt käyttämäsi karamoottorin B10-käyttöikäarvioinnissa.

 

 
Actuator Academyn logo karamoottoritekniikasta

Haluatko lisätietoja sähkökäyttöisistä karamoottoreista?
Katso, mikä tekee karamoottoreista ihanteellisia teollisuuskäyttöön, ja lue lisää niiden taustalla toimivasta teknologiasta.

Vieraile LINAK Actuator Academy™ -sivustolla

 

Teollisuuskäyttöön tarkoitettujen sähkökäyttöisten karamoottoreiden mekaanisen kestävyyden testaus play-icon

Teollisuuskaramoottoreiden mekaanisen kestävyyden testaus

Teollisuuskäyttöön tarkoitettujen sähkökäyttöisten karamoottoreiden IP-suojauksen testaus play-icon

Teollisuuskaramoottoreiden IP-suojauksen testaus

Teollisuuskäyttöön tarkoitettujen sähkökäyttöisten karamoottoreiden testaus suolalle ja kemikaaleille altistumisen kestävyydestä play-icon

Teollisuuskaramoottoreiden testaus suola- ja kemikaalialtistumiselle

Teollisuuskäyttöön tarkoitettujen sähkökäyttöisten karamoottoreiden iskutestaus play-icon

Teollisuuskaramoottoreiden iskutestaus

Tiedostot

TECHLINE-tuotevalikoima

Tutustu kestäviin ja voimakkaisiin TECHLINE-tuotteisiin. Rakennettu kestämään kovaa käyttöä ja ankaria olosuhteita.

LINAK-testien esittely

Testaamme kaikki karamoottorien komponentit perusteellisesti omassa testikeskuksessamme. Lue lisää tästä esitteestä.

Haluatko kysyä jotakin?

- Tiimimme avustaa yritystäsi mielellään antamalla teknisiä tietoja, ohjeita projektien käynnistämiseen ja paljon muuta.

Ota yhteyttä