Myös moniresistentit sairaalabakteerit vaativat aiempaa enemmän huomiota. Huolellinen pesu ja puhdistus ovat hygienian peruspilareita. Tämä koskee myös sairaalasänkyjä.
Suuret nykyaikaiset sairaalat, kuten yli 220 000 asukkaan aluetta palveleva, Etelä-Tanskan Aabenraassa sijaitseva Sygehus Sønderjylland (Etelä-Jyllannin sairaala), käyttävät pesutunneleita sairaalasänkyjen pesemiseen. Patja ja sängyn runko irrotetaan toisistaan ja pestään eri tunneleissa. Myös pyörätuolit ja muut tunnelipesun kestävät välineet ja laitteet pestään tunneleissa. Poikkeuksina tästä ovat vain erittäin ylipainoisille tarkoitetut erikoissängyt ja potilasnostimet, jotka eivät kokonsa vuoksi mahdu tunneleihin.
Pesuprosessi on täysin automaattinen ja kestää vain joitakin minuutteja. Tunneli säästää merkittävästi aikaa, sillä manuaalisesti puhdistettaessa yhden sängyn pesemiseen kuluu noin 25 minuuttia. Tunnelissa pesu tapahtuu 10 minuutissa, joten sama henkilökunta voi pestä samassa ajassa enemmän sänkyjä kuin manuaalisesti puhdistettaessa. Tämä tarkoittaa samalla sitä, että sairaala pystyy varautumaan suurempaan kapasiteettiin tulevaisuudessa. Paitsi että prosessi on tavallista nopeampi, se on myös ergonomisempi. Erikoismekanismin ansiosta patjoja ei tarvitse nostaa käsin, vaan ne syötetään pesutunneliin puoliautomaattisesti.
Tunnelissa pestään noin 100 sänkyä päivässä. Sairaalassa on 340 sänkyä, jotka pestään tunnelissa keskimäärin 40 kertaa vuodessa. Tämä tarkoittaa sitä, että sänkyjen ja niihin asennettujen LINAK®-karamoottorien on käyttöikänsä aikana kestettävä lukuisia korkeapainepesuja ja voimakkaita kemikaaleja. Pesula on ollut toiminnassa tammikuusta lähtien, ja tulokset ovat olleet myönteisiä. Sängyissä ei ole esiintynyt vikoja useidenkaan pesujen jälkeen.
Sairaala on ostanut 480 uutta sänkyä. Näistä 340 on sairaalan päärakennuksessa Aabenraassa, 130 Sønderborgissa sijaitsevassa sairaalassa ja 10 Tønderissä. Kaikki sängyt täyttävät tiukimmat pesunkestävyysvaatimukset.
LINAKin uusi pesunkestävyysstandardi, DURA, on viisi kertaa tiukempi kuin virallinen IEC60601-standardi, joten se nostaa pesunkestävyydelle asetettua tasoa. Yleisessä käytössä olevan IEC60601-standardin mukaisesti komponenttien on kestettävä 50 pesukertaa. Jos oletetaan, että sänky pestään 40–50 kertaa vuodessa, ongelma on helppo havaita: takuu ei enää kata sängyn vaurioitumista vain vuoden käytön jälkeen. DURA-pesunkestävyysstandardissa taataan vähintään 250 pesukertaa, joten LINAKin tuotteiden edut ovat selkeät muiden valmistajien karamoottoreihin verrattuna. Karamoottorien lisäksi myös LINAKin käsiohjaimet ja ohjausyksiköt ovat DURA-standardin mukaisia.
Aabenraan sairaalassa toimitaan tavallista tulevaisuuspainotteisemmin. Kuljettajattomat kuljetusjärjestelmät liikkuvat sairaalan käytävillä ja tiedottavat koronaviruksesta kaiuttimien kautta. Näissä roboteissa on myös desinfiointiaineen annostelijat ja ne kehottavat potilaita pesemään kätensä. Lastenosastolla ne jopa soittavat lastenlauluja. Sairaalassa aiotaan tulevaisuudessa automatisoida muitakin prosesseja.
Robotiikan avulla työskentelyä voidaan sujuvoittaa monin tavoin. Myös huoltoprosesseja aiotaan optimoida. Huoltoteknikko voi esimerkiksi skannata sängyn viivakoodin kerran vuodessa ja saada näin tiedot pesukerroista ja karamoottorien kunnosta. Muista sairaaloista on jo vierailtu Aabenraassa tutustumassa uusiin prosesseihin ja tekniikkoihin. Seuraavaksi sairaalan loputkin sängyt on tarkoitus korvata uusilla ja nykyaikaisilla, tiukan DURA-standardin vaatimukset täyttävillä sängyillä.