Uutiset 1. toukokuuta 2018

Uudet hankkeet tehostavat bakteerien torjuntaa sairaaloissa

Tanskalaisen Horsensin kaupungin sairaalassa bakteereja torjutaan säädettävien sänkyjen konepesulla. Samalla puhdistuvat myös sänkyjen sähkökäyttöiset karamoottorijärjestelmät.

Joka vuosi noin  3 000 tanskalaista menehtyy sairaalasta saamaansa infektioon. Luku on 18 kertaa suurempi kuin liikenteessä vuosittain kuolevien tanskalaisten määrä. Tanskassa sairaaloiden hygieniaa koskevat vaatimukset ovat tiukat, ja viime vuosina tanskalaisissa sairaaloissa on panostettu hygienian parantamiseen entisestään.

Horsensin keskussairaala ”innovaatiosairaalana”
Muutama vuosi sitten Horsensin keskussairaala nimettiin ”innovaatiosairaalaksi”. Siellä haitallisia bakteereja vastaan taistellaan edistyneellä automaattisella pesujärjestelmällä, joka puhdistaa niin sängyt kuin leikkaussalien kattojen suojalevytkin. Pesutunneli on vain yksi monista hankkeista, joiden avulla Horsensin sairaala pyrkii parantamaan hygieniaa.

Horsensin sairaalan huoltopäällikkö Søren Møller kuvailee automaattisen pesujärjestelmän etuja: ”Näyttää siltä, että tulevaisuudessa apuvälineet ja materiaalit pestään koneessa, koska ne tulevat konepesussa paljon puhtaammiksi. Kone pesee monet sellaiset kohdat, joita ei ennen puhdistettu lainkaan tai ne puhdistettiin käsin”, hän kertoo ja jatkaa : ”Nykyään otan aina hankinnoista päättäessäni huomioon sen, voidaanko tuote pestä. Kaikki kulmat ja kolot on pystyttävä puhdistamaan tehokkaasti. Muuten ne eivät sovellu sairaalakäyttöön.”

Sairaalasänky tanskalaisen Horsensin sairaalan pesutunnelissa

Sairaalasänky tanskalaisen Horsensin sairaalan pesutunnelissa

Horsensin keskussairaalan sängyissä on LINAK-karamoottorijärjestelmät, jotta ne voidaan säätää kunkin potilaan tarpeiden mukaisesti. ”On erittäin tärkeää, että LINAK tekee järjestelmistään pesunkestäviä”, Møller korostaa. ”Hankimme ainoastaan sellaisia sänkyjä ja välineitä, joihin asennetut järjestelmät kestävät pesun. Kaikki sängyn osat on voitava puhdistaa pesutunnelissa. Muuten emme pysty käyttämään sänkyä”, Møller toteaa.

Søren Møller – huoltopäällikkö
Søren Møller – huoltopäällikkö

Lue tästä koko juttu Horsensin sairaalasta ja sen henkilökunnan kokemuksista pesunkestävien LINAK-tuotteiden käytöstä.


LINAK osallistuu bakteerien torjumiseen, joten terveydenhuoltoon tarkoitetut tuotteemme ja järjestelmämme ovat kaikkien vaadittavien kansainvälisten standardien mukaisia. Jotkin tuotteemme jopa ylittävät standardien vaatimukset, sillä testaamme usein vaadittua enemmän – esimerkiksi tuotteiden pesunkestävyyttä. Tästä kertoo LINAK-tuotteissa oleva IPX6 Washable DURA™ -merkki.


Saat lisätietoja paikallisesta LINAKin tytäryhtiöstä  

 

Haluatko kysyä jotakin sähkökäyttöisestä karamoottoritekniikasta?

- Tiimimme avustaa yritystäsi mielellään antamalla teknisiä tietoja, ohjeita projektien käynnistämiseen ja paljon muuta.

Tilaa LINAKin uutiskirje

Seuraa karamoottoriteknologian kehitystä sekä sitä, miten tämänhetkiset megatrendit vaikuttavat siihen ja miten se vastaa tulevaisuuden globaaleihin haasteisiin.