Ota yhteyttä meihin
Uutiset 12. kesäkuuta 2023

LINAK on sitoutunut kestävään kehitykseen

LINAK sitoutuu Pariisin ilmastosopimukseen ja keskittyy hankkeisiin, joilla pienennetään yrityksemme ilmastojalanjälkeä, luodaan vahvaa kansainvälistä LINAK-yhteisöä ja varmistetaan, että asiakkaat voivat luottaa siihen, että laadukkaat tuotteemme on valmistettu ympäristön ja yhteiskunnan kannalta vastuullisesti.

Kuvakooste LINAKin ESG-osa-alueista

Arvomme ohjaavat meitä

Tavoitteemme parantaa arkea ei rajoitu vain tuotteisiimme, vaan se on osa kaikkea, mitä teemme. Toimintaamme ohjaavat tanskalaiset juuremme, sukumme perinteet ja arvomme. Emme halua valita aina helpointa reittiä, vaan oikean tien niin asiakkaidemme, henkilöstömme kuin koko maapallonkin kannalta. Koska kestävä kehitys on aina ollut osa päätöksentekoamme, olemme varmistaneet monin tavoin, että suurin vaikutuksemme maapalloon on ihmisten arjen parantaminen tuotteillamme.

 

Sanoista tekoihin

Perusteellisen olennaisuusarvioinnin jälkeen päätimme keskittyä kestävän kehityksen hankkeissamme kuuteen ympäristön, yhteiskunnan ja hyvän hallintotavan (Environment, Social, and Governance, ESG) osa-alueeseen, jotka tukevat myös YK:n kestävän kehityksen tavoitteita (Sustainable Development Goals, SDG). Sisällyttämällä nämä hankkeet kaikkeen toimintaamme – tuotekehityksestä ja liiketoiminnoista aina toimitusketjuun ja yhteistyöhön asiakkaidemme kanssa – voimme vaikuttaa vielä entistäkin enemmän ympäristöasioihin ja niihin ihmisiin, joiden arkea tuotteemme helpottavat eri puolilla maailmaa.

Kestävän kehityksen tavoitteiden logoLINAK tukee kestävän kehityksen tavoitteita

 
LINAKin keskeiset hankkeet

Kestävän kehityksen ja ympäristöasioiden logot

Ympäristö

  • Hiilidioksidipäästöt
  • Tuotesuunnittelu ja kiertotalous
  • Resurssien käyttö ja kiertotalous

Kestävän kehityksen ja yhteiskunnallisten asioiden logot

Yhteiskunta

  • Henkilöstön sitoutuminen

Kestävän kehityksen ja hallinnollisten asioiden logot

Hallinto

  • Kestävä toimitusketju
  • Asiakkaiden ESG-odotukset
 
 

Sitoutuminen Pariisin ilmastosopimukseen

LINAK on sitoutunut Pariisin ilmastosopimukseen, ja olemme parhaillaan asettamassa itsellemme tieteeseen perustuvia ilmastotavoitteita (Science Based Targets) sekä lyhyen tähtäimen tavoitteita, jotka auttavat meitä strategiamme toteuttamisessa ja sitoumustemme muuntamisessa todellisiksi vaikutuksiksi. Jotta maapallon keskilämpötilan nousu voitaisiin rajoittaa tällä vuosisadalla 1,5 celsiusasteeseen, Pariisin sopimus kannustaa yrityksiä hiilineutraaliin toimintaan, alihankkijoiden aiheuttamien päästöjen vähentämiseen ja asiakkaiden hiilijalanjäljen pienentämisen tukemiseen.

Tutustu hankkeisiimme ja katso, miten vaikutamme asioihin.

Haluatko kysyä jotakin?

- Tiimimme avustaa yritystäsi mielellään antamalla teknisiä tietoja, ohjeita projektien käynnistämiseen ja paljon muuta.

Ota yhteyttä